• DOLAR 32.452
  • EURO 34.498
  • ALTIN 2473.917
  • ...
Batman'da ücretsiz Bilim Teknik Koleji açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Güneydoğu ve Batman’da ilk ve tek ücretsiz özel teknik koleji açılıyor. Organize Sanayi Sitesi’nde 13 bin metrekare üzerinde inşa edilen Bilim Teknik Koleji, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrencilere ücretsiz hizmet verecek.

Yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli Bilim Teknik Koleji, 54 sınıflı olup, 130 öğretmen görev yapacak. İlkokulu bitiren öğrenciler, kayıt yaptıkları takdirde 8. ve 9. sınıfı elektrik, elektronik, endüstriyel otomasyon, tesisat ve iklimlendirme, kimya ve gıda bölümlerini yapılacak Özel Teknik Koleji’nde okuyabilecek.

Burada 4 yıl istediği bölümde okuyacak olan öğrenciler, okulu bitirdikleri takdirde ise meslek sahibi olabilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren okulun yönetim kurulu başkanı Ali Yılmaz, böylesi bir okulun Güneydoğu’da olmadığını söyledi. Yılmaz, “Burada 15 bin metrekare üzerinde bilim ve teknik koleji açıyoruz. Bu okulumuz 3 bin öğrenci kapasitesindedir. 54 dersliklidir ve 5 atölyesi var. Her atölye 600 metrekaredir. Şuan her çeşit aygıtlarımızı almışız ve okulumuz bittiği takdirde oraya yerleştireceğiz. Bu sene okulumuzu açmayı hedefliyoruz. Şuanda yaklaşık 200 işçi hızla çalışıyor. Okulun maliyeti ise yaklaşık 40 milyon TL’dir. 8. ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerimiz kayıt yaptırabilecek ve bu ücretsizdir. Bu Doğu ve Güneydoğu’da ilk ve tektir. Amacımız Batman’da bilim ve teknik konusunda okuyacak öğrencilerimizi aydınlatmaktır. Gençlerimizi cahillikten kurtaracağız. Öğrencilerimiz diplomasını aldıktan sonra isterlerse burada isterlerse başka illerde iş başı yapabilecekler.” dedi.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir