• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
İslami Kimliğiyle Tanınan Esnafa Uyuşturucu Suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - İslami kimliğiyle tanınan Abdulhakim Yıldırım`ın evine ihbar olduğu iddiasıyla uyuşturucu baskını düzenlendi. Baskının kendisine yönelik komplo olduğunu belirten esnaf, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

“Arama yapmamıza bile gerek yok”
Olayla ilgili İLKHA`ya açıklamada bulunan Yıldırım, yaşananları şu şekilde aktardı: "Cuma günü (20 Haziran) öğle saatlerinde evden beni aradılar. Polislerin geldiğini evde arama yapmak istediklerini söylediler. Bunun üzerine ben apar topar işyerimden eve gittim. Eve gittiğimde kapıda polislerle karşılaştım. Hakkımda telefonla gelen bir ihbar üzerine arama yapacaklarını belirttiler. Ben de benim kesinlikle hakkımda atılan iftira ile ilgimin olmadığını çevremde İslami kimliğimle tanınan biri olduğumu dile getirerek itirazım etti. Bana savcılıktan izin alındığını ve arama yapacaklarını söylediler. Bunun üzerine ben de, her aldığınız ihbar üzerine herkesin evinde arama mı yapacaksınız, dedim. Hatta bu arada bir polis biliyoruz arama yapmamıza bile gerek yoktur. Demesine rağmen evimde çekmeceleri hemen açıp kapatarak arama yaptılar. Aramalar bile basit bir usul ile yapıldı."

"Vatandaşın hali nice olur”
Yapılan baskının komplo olduğunu belirten Yıldırım, “Polis bana, senin bu eve 10 kilo esrar götürdüğün şeklinde ihbar aldık, gibi asılsız suçlamalar yöneltti. Bu şekilde İslami kimliğimin töhmet altında bırakılmak istendiğine inanıyorum. Ayrıca ben, madem ihbar aldınız, tuttuğunuz tutanak arama yapmanızdan uzun sürdü, dedim. Arama demek bile istemiyorum. Çünkü bu şekilde bir ihbar almışlar ise neden 2 katlı evde yapılan arama toplam 10 dakika sürdü. Bunun üzerine ben de beni çevremde töhmet altında bırakıyorsunuz. Hiçbir inceleme yapmadan her ihbarı değerlendirirseniz vatandaşın hali nice olur. Hakkımda yapılan ihbarı kabul etmediğimi söyledim. Şahsıma yapılan bu baskın İslami kimliğime yapılmıştır. Hakkımdaki bu kirli suçlamadan dolayı suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

Yaşanan bu olayın, derin bir tezgâh olduğunu ileri süren Yıldırım, şahsıma ve İslami kimliğiyle tanınan şahıslara yönelik bu komploların tutmayacağını söyledi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir