• DOLAR 32.513
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2501.1
  • ...
İbadullah camiinde Kur`an ziyafeti düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis-Tatvan İlim Eğitim Kültür Araştırma Ve Dayanışma Derneği  tarafından İbadullah cmisinde Kur’n ziyafeti düzenlendi.Programa  erkekler ve bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an-ı Kerim ziyafetine 2014 dünya birincisi Nebi Yaşar, Dünya birincisi Kurra Hafız Yavuz Mutlu, Süleymaniye Cami İmam Hatibi Şeyhülkurra Mehmet Sevinç, Sümbül Efendi Cami İmam Hatibi Kurra Hafız İbrahim Yıldırım ve konuşmacı olarak da emekli İstanbul il Vaizi Mehmet Taşkıran katıldı.

İstanbul Emekli il Vaizi Mehmet Taşkıran programda yaptığı konuşmada,  Kur’an-ı Kerim’in her derde şifa olduğunu belirterek “Müslüman kimse namazını kılar. Namazda Fatiha suresini belki 10’larca defa okuyoruz. Ama cemaate sorsak Fatiha suresinin anlamını bilen var mı? Yüzde doksan dokuzu yok diyecektir’’ dedi.

Taşkıran ‘’Eğer Allah ile konuşmak istiyorsanız, Kur’an-ı Kerim’i okuyun. Kur’an-ı Kerim her derde şifadır. Bunu ben söylemiyorum Kur’an söylüyor. ‘Biz, Kur`an`dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir,  zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır.’ (İsra, 82” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın akabinde 2014 dünya birincisi Nebi Yaşar, Dünya birincisi Kurra Hafız Yavuz Mutlu, Süleymaniye Cami İmam Hatibi Şeyhülkurra Mehmet Sevinç, Sümbül Efendi Cami İmam Hatibi Kurra Hafız İbrahim Yıldırım Kur’an okudular.

Katılımcılar okunan Kur’an-ı Kerim ile duygu dolu anlar yaşadı. Program yapılan dua ile son buldu.   (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir