• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
`Yeni Yargı Paketi beklediğimiz gibi çıkmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Yeni Yargı Paketi olarak bilinen TCK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Paket hakkında açıklamalarda bulunan Av. Halil Kılıç, "Yeni Yargı Paketi beklediğimiz gibi çıkmadı.”dedi.

Açıklandığı günden bugüne gündemde önemli yer tutan Demokratikleşme Paketi halen tartışılıp konuşulmaya devam ediyor. Açıklanan paket hakkında İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Av. Halil Kılıç, Yeni Yargı Paketi’nin umulanın aksine beklentileri karşılamadığını söyledi. Pakette hasta mahkûmlar için yine ciddi bir adım atılmadığını ifade eden Kılıç, İslami davadan mahkûm olan şahısları da ilgilendiren hiçbir maddenin olmadığını belirtti.

“Hükümet bir türlü bu beklentileri karşılayamıyor”

Paket açıklanmadan önce beklentilerin çok yükseltildiğini kaydedem Av. Kılıç, "Hükümet özellikle uyuşturucu ve benzeri maddelerle sadece ben yaptım görüntüsü vermek istiyor. Çıkarılan kanunlar belki çok önemli sayılabilecek konular ama gerçekten İslami davadan mahkûm olan şahsiyetler adına hiçbir kanun olmadığından bundan dolayı çok önemsiz bir görüntü kazandı. Çünkü her çıkacak olan pakette bir beklenti var. Hükümet bir türlü bu beklentileri karşılayamıyor."şeklinde konuştu.

“Mütedeyyin kişilerin yaşadığı hak ihlalleri hiç dillendirilmedi”

Her çıkan yeni yargılama paketlerinden sadece belli kesimlerin faydalandığını ifade eden Kılıç, "Uzun zamandır mütedeyyin kişilerin yaşadığı hak ihlalleri hiç gündem yapılmadığı gibi dillendirilmedi. Bir beklentimiz vardı. Fakat çıkan yeni yargı paketinde bizi ilgilendiren bir madde görmedik. Denetimli serbestlik maddesinde ağır ve somut delili olmayanların hakları talep edilmiş ise de ağır ve somut deliller tabiri düşündürücüdür. Çünkü toplumun tehlikeli görmediği cümlesi pek de anlaşılır türden değil ve tehlikeli görünen hasta mahkûm da olsa bu maddeden yararlanamayacak."dedi.

“İşkence altında ağır cezalara mahkûm edilen mütedeyyin kişiler hakkında gereken adımların atılmasını bekliyoruz”

Özellikle avukatsız yargılanan ve haksız cezalara çarpıtılan kişiler hakkında yeni yargılamanın getirilmediğini belirten Av. Kılıç, “Hükümetten biz tüm yargı paketleri ile beraber Özel Yetkili Mahkemeler onun öncesinde Devlet Güvenlik Mahkemeleri terörle mücadele tarafından avukatsız ifadeleri alınan işkence altında ağır cezalara mahkûm edilen mütedeyyin kişilere yönelik ciddi bir adım yoktur. Özellikle işkence altında ağır cezalara mahkûm edilen mütedeyyin kişiler hakkında bir talebimizin olduğunu ve gereken adımların atılmasını bekliyoruz. Bize umut verici paketler beklediğimizi duyurmak isteriz. Çünkü bu şekilde haksızlığa uğramış şahısların gözü kulağı, çıkacak olan paketlerdedir. Çıkan paketler beklendiği şekilde olmadığı takdirde hükümet ailelere umut veremiyor ” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu hakkında çıkan maddelere de değinen Kılıç, “Bu maddelerdeki suçlara verilen cezalar ne kadar artırılmış olsa da bunlar caydırıcı cezalar değildir.  Hükümet bu maddeler ile kamuoyuna ben yaptım bakın suçları ağırlaştırdım görüntüsü vermek istiyor. Ciddi bir önlem yok. Bu suçlara teşvik edici yollar kapatılmadığı müddetçe cezaları artırmak pek de işe yaramaz." yorumunda bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir