• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Tatvan'da öğrencilere yönelik yaz kursları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM), Kadın Destek Merkezi (KADEM), Dul ve Yetim Destek merkezi (VEFA-YET) tarafından öğrenci ve gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sportif kurslar açıldı.

Açılan kursların amacının okulların kapanmasıyla birlikte tatile giren çocukların ve gençlerin yaz aylarını en güzel şekilde değerlendirmeleri sağlamak olduğunu belirten TADEM Koordinatörü Çiğdem Erkan, bu kapsamda geçen yaz olduğu gibi bu yaz da kadın merkezlerindeki kursiyer çocuklara ve Tatvan halkına sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin bol olduğu kurslar açtıklarını söyledi.

 Açılan kurslarla çocuklara ve gençlere internet ve televizyon karşısında vakit öldürmeleri yerine tatillerinin daha verimli olmasını sağladıklarını ifade eden Erkan, “İçerisinde sosyo kültürel aktivitelerin de bol olduğu ihtiyaca göre belirlenmiş kurslar açılmıştır. 8 - 15 yaş gurubuna İngilizce ve Kuran’ı Kerim eğitimi sunmanın yanı sıra açtığımız satranç mental aritmetik dersleriyle okul dersleri ve zihinsel gelişimlerine, voleybol, basketbol, el sanatları ile de psikomotor gelişimine katkı sağlamaktadır.” dedi.

Erkan, “Yıl boyunca ailelerimize sosyal, kültürel, kişisel gelişim, meslek kazandırma kursları günlükleri ile destek olan merkezlerimiz, yaz boyunca da çocuk ve gençlerimize de hizmet vererek ailelerimize verdiği hizmeti devam ettirmektedir.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir