• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da yatırım yapmak ve bir dizi incelemeler de bulunmak üzere Diyarbakır’da bulunan İsviçre Büyükelçi Müsteşarı Didier Chassot, temaslarını sürdürüyor.

İsviçre Büyükelçi Müsteşarı Didier Chassot Diyarbakır İş Adamları Derneği (DİSİAD) ile bir araya geldiler.

Diyarbakır’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren İsviçre Büyükelçi Müsteşarı Didier Chassot, “Bizim şuanda Diyarbakır’da bulunmamızın nedeni çok açık bir şekilde ortadadır. Bu çok ilginç ve çok önemli olan bu bölgede bulunmaktan dolayı da tabi çok mutluyuz. İsveç’te de 150 bin kişiye yakın göçmen Türkiye kökenli insanlar var ve bunların çoğunluğu bu bölgenin insanlarıdır. İsveç parlamentosunda ise 8 milletvekili Türkiye kökenlidir.” dedi. 

Ortadoğu’nun doğru bir yere gelmesi için Diyarbakır’ın gerçek anlamda kalkınmasının tüm dünyanın menfaati olduğunu düşünen DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, “Tarım konusunda Mezopotamya havasının ne kadar verimli topraklar olduğunu tekrardan sizlere hatırlatmak isterim. Ortadoğu’nun doğru bir yere gelmesi için Diyarbakır’ın gerçek anlamda kalkınması tüm dünyanın menfaati olduğunu düşünüyorum. Bu manada sizin burada Ortadoğu’ya göndermek istediğiniz, yapmak istediğiniz ticari koşulları Diyarbakır üzerinden sağlamanız konusundan sizlere onarak yapabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

DİSİAD Başkanı Raif Türk ise yaptığı konuşmada, Diyarbakır yatırımcısının yıllarca batıya kaçarak yatırımlarını İstanbul, İzmir ve mümkün olduğunca Karadeniz’e yaptığını belirterek, “Aynı şekilde işsizi de yine batıda iş arayan bir şehir durumundayız. Bu ihracatın yapılabilmesi için gerçekleştirilen istihdama bizimde bir katkımız olduğu için kendimizi mutlu hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak bölgenin diğer bölgeler arasında geride olduğunu dile getiren Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, “Bölgemiz bölgeler arası bir geri kalmışlık sorunu var. Aslında bu geri kalmışlık bölgenin potansiyel eksikliğinden değildir. Bu özellikle hükümetin ve devletin politikalarından ve son 30 yılda yaşanan çatışmalı dönemden dolayı bölge ekonomisi ciddi bir şekilde geri kalmış bulunmaktadır. Bölgemiz turizm anlamında ve tarım alanında ciddi bir potansiyele sahiptir. “ şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)