• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
94 yıl sonra Urfa'da bir ilk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- İki yıldan bu yana Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilciliği görevini yürüten Eğitimci Muharrem Çelik’in başarılı çalışmaları sonucu, Şanlıurfa’ya şube kurma yetkisi verildi. 20 Haziran 2014 tarihinde yapılan birinci olağan genel kurul ile Kurucu Başkan İbrahim Culfa, görevi Muharrem Çelik’e devretti.

Şanlıurfa’da madde bağımlılığının çığ gibi büyüdüğünü, bunun hem gençliği hem de geleceği tehdit ettiğini kaydeden Muharrem Çelik, “Şanlıurfa, Türkiye’nin nüfus artış hızı en hızlı olan ili. Nüfus artış hızında dünya ortalamalarının bile üstünde olan kenti. Hızla artan nüfusun beraberinde getirdiği olumsuzluklarla da başbaşayız. Sosyal, ekonomik sorunlara eşlik eden eğitimsizliği fırsat bilen artniyetliler, gençliği zararlı maddelerle kemirmeye çalışıyorlar. Ne yazık ki, başta esrar olmak üzere eroin, uyuşturucu haplar gibi madde bağımlılığının yanında işletmeler kanalıyla teşvik edilen nargile, internet ve sokaklarda kol gezen fuhuş da geleceği tehdit eden bağımlılıklar arasındadır. Bu tehlikenin farkında olmamıza rağmen, buna karşı yapabilecek hiçbir şeyimiz yok değil. Önce Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilciliği görevini alarak faaliyetlerimize başladık. Bugün de Türkiye’de ilk kez şanlıurfa’da yeşilay şubesi olarak faaliyet vermeye başladığımızı duyurmak istedik” dedi.

“Bunlar bizim çocuklarımız”

Madde bağımlısı gençleri tespit etme, bağımlılıktan kurtarma amacıyla yürüttükleri projeler kapsamında çok acıklı hikayelere şahit olduklarını ifade eden Çelik, “Madde bağımlısı bu gençler dışarıdan gelmedi. Bizim çocuklarımız, komşumuzun, akrabamızın çocukları. Her geçen gün birinin ölüm haberini duymamak, birinin sebep olduğu olumsuz davranışları görmemek, ailelerinin feryatlarına kulak tıkamak olmazdı. Herkes, madde bağımlılığına karşı birileri bir şey yapsın diye beklerken, biz bir grup arkadaşla harekete geçtik ve çalışmalara başladık. Çok sayıda gencimizi topluma kazandırdık” şeklinde konuştu.

“Şube olarak daha aktif olacağız”

Şanlıurfa’da Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şubesinin kurulmasının tarihe geçecek bir hadise olduğuna işaret eden Çelik, “Yeşilay Cemiyeti, kurulduğu 1920 yılındaki ehemmiyetini, pasif yönetimlere rağmen hiçbir zaman yitirmedi. Şu anda görevde olan genel merkez yönetiminin de Yeşilay’ın vizyonuna hakim olmaları sonucu, bir çok ilde şube kurulması kararı çıktı. 33 ilde şubesi bulunan Yeşilay, Şanlıurfa ile birlikte 34 şubesiyle faaliyet yürüten bir yapıya kavuştu. Önümüzdeki günlerde her türlü projenin rahatlıkla yürütebileceği bir ofis oluşturmak için harekete geçecek olan şubemiz, Şanlıurfa’da gençleri madde bağımlılığından kurtarmak, bağımlılık başlamadan önüne geçmek için projeler yürütecek. Bu konuda resmi ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteklerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Sigara kullanan yönetime giremiyor”

Muharrem Çelik başkanlığında oluşturulan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi yönetim kuruluna çok sayıda gönüllünün başvurduğu ancak, başta sigara olmak üzere zararlı alışkanlıkları olan kimsenin yönetime giremediği öğrenildi.

Dernek üyeliği ve yönetiminde görev alabilecek kişilerin, sigara dahil hiçbir zararlı alışkanlığa sahip olmaması gerekiyor.

Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu

Başkan Muharrem Çelik, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: İbrahim Culfa, Mehmet Akbaş, Mehmet Çelik, Süleyman Karakısa, Yönetim Kurulu Yedek: Mehmet Fatih Saraç, Hasan Karakuş, Ahmet Güzelçiçek, Hüseyin Yılboğa, Hasan Atalar. Denetim Kurulu Asil: Ömer Avcı, Necla Tosmur, Mahmut Kaya ve İmam Ali Atalar isimlerinden oluşuyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir