• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
İzmir Kınık'ta toplu sözleşme imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir'in Kınık ilçesinde, ilk defa toplu sözleşme heyecanı yaşandı. Törende konuşan Abdurrahim Şenocak, memurlara toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek; "Kınık Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi. Umarız bu sözleşme herkese örnek olur" diye konuştu.

4688 sayılı yasa çerçevesinde, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı BEM-BİR-SEN ile Kınık Belediyesi arasında, 'Sosyal Denge Tazminatı' sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen törene, Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, BEM-BİR-SEN İzmir Şube Başkanı Ali Kalkan, Şube Sekreteri Mustafa Köylü katıldı.

Törende konuşan Abdürrahim Şenocak, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Sözleşmenin 4688 sayılı yasa çerçevesinde imzalandığını belirten Şenocak, "Kınık İlçe Belediyesi'nde ilk defa böyle bir sözleşme imzalanıyor. Başkan Sadık Bey ile görüşmelerimiz olumlu geçti ve bunun sonucunda sözleşmeleri imzaladık. Sözleşme de ismi geçen memurlarımızın tamamı BEM-BİR-SEN üyesidir. Bu anlamda, Belediye Başkanımızın göreve geldiğinden iki ay sonra bizimle masaya oturdu. Umarım herkese örnek olur" dedi.

"İlk defa imzalanması bizim için anlamlı"

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer de, törenden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, imkanlar çerçevesinde çalışanların ekonomik ve özlük haklarını desteleyeceklerini söyledi. Doğruer; "Kınık ilçesinde ilk defa böyle bir sözleşme imzalanması bizlere nasip oldu. Mutlu olduk" diye konuştu. Konuşmalarının ardından, taraflar arasında  protokol imzalandı. Başkan Doğruer, daha sonra Abdurrahim Şenocak ve beraberindekilere, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden  işçilerin anısına yapılacak 'maden şehitleri meydanı' projesini ve diğer projeleri anlattı. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir