• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
İzmir'de birçok kişinin dinlendiği ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Türkiye’de son günlerde telefon dinlemeleri hakkında tartışma sürerken, 17 Aralık sürecinden sonra da İzmir’de birçok mütedeyyin şahsın ‘yasadışı silahlı terör örgütüne üye olma’ iddiasıyla telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı.

Son birkaç gün içerisinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen tebligatlarda, söz konusu şahısların yıllarca telefonlarının dinlendiği ve herhangi bir suç unsuruna rastlanılmaması nedeniyle dinleme kayıtlarının imha edildiği bilgisine yer verildi.

Telefonu dinlenilen şahıslardan H.Ş, M.A.A, K.K, Y.D, Y.Ş, S.Ç’nin 2011 – 2014 yılları arasında üç yıl boyunca dinlendiği ortaya çıkarken; H.Ş ve İ.Y’nin ise 2012 – 2014 yılları arasında iki yıl boyunca dinlendikleri belirlendi.

Dinlenen şahıslara gönderilen tebligatın sonunda, “Her ne kadar Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliye ait telefonun dinlenilmesine ve kayda alınmasına karar verilmişse de; soruşturma sonunda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş olmakla, Ceza Mahkemesi Kanununun 137. Maddesine göre dinlemeye ilişkin kayıtlar 10 gün içerisinde Cumhuriyet Savcısının denetimi altında imha edilmiş olup; Ceza mahkemesi kanununun 137/3. Maddesine göre tebliği olunur.” İfadelerine yer verildi.

Öte yandan söz konusu  dinlenen bütün şahısların dinleme başlangıç tarihleri farklı olmasına rağmen, verilen dinlemeye hep aynı Nöbetçi Hakimlik tarafından karar verilmesi, “Yargıdaki farklı yapıların gerçekliğini bir kez daha ortaya koydu” yorumlarına neden oldu.. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir