• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
LYS'ye sedyeyle getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’da önceki gün uğradığı bıçaklı saldırının ardın ağır yararlanan Muhammed Öztunç (17), Türkiye geneli yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavına sedyeyle getirildi.

Bıçaklı saldırının ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Öztunç, LYS sınavına girmek için ambulansla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve kampüsünde bulunan Zeve İlk Okuluna getirildi. Sınava girmesi için okula sedye ile getirilen Öztunç, kurallar gereği sınıfa sedye ile alınmayınca 3. kattaki sınav salonuna yürümek zorunda kaldı. Sınava yaralı olarak giren genç, yarasının acısından kendini sınava veremediğini belirtti.

Muhammed Öztunç’un ağabeyi Eren Öztunç, yaşananları şöyle aktardı: “Olay 18 Haziran’da gerçekleşti. Kardeşim deneme sınavı için dershaneye gitmişti. Dershaneden çıkmak üzereyken bu olayı gerçekleştiren şahıs A.Ş. ve yanındaki iki arkadaşıyla kardeşimi dışarı çağırmış. Dershanenin arka tarafında kuytu bir köşede önce telefonunu elinden almışlar daha sonra da kardeşimi bıçaklamışlar.” dedi.

Kardeşinin kendi çabasıyla hastaneye gittiğini söyleyen Öztünç, “Kardeşim kendi çabasıyla 15 kilometre uzaklıktaki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmiş. Yolda çok kan kaybetmiş. Hastaneye geldiğinde tekrar kimliğiyle giriş yapılıyor. Bıçaklanma tanısı yazıldığı halde, hiçbir şekilde adli vaka yapılmıyor. Kardeşim ameliyata alınıyor, ameliyattan çıktıktan sonra bize ulaşıyor. Hastaneye gittiğimizde bizzat hastane polisiyle birlikte adli kayıt evraklarını düzenledik. Şimde ise sınava getirdik. Kardeşim sedyeyle sınıfa alınmadı. Ayağında takriben 30-35 dikiş var şuanda. Bu dikişlerin patlama korkusuyla biz sedyeyle çıkarılmasını istedik. Ancak alınmadı ve yürüyerek 3. kata çıktı. Şuan endişeyle bekliyoruz ambulans da burada hazır bekliyor.” şeklinde konuştu.

Baba Celal Öztunç ise, “Benim 4 tane çocuğum okuyor. Ne zorluklarla ne şartlarla bu güne getirdim. Yalnız sınava hazırlansın diye okutmak istedim. A.Ş. benim çocuğumu kıskanarak, “Ben seni sınava sokturmayacağım” diye tehdit etmiş. Sınava denk getirerek benim çocuğumu ağır yaraladı. Ben adaletin yerine gelmesini istiyorum.”dedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir