• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Yolcular Son Anda Kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  Batman istikametinden gelip, Şanlıurfa istikametine doğru giden 72 DC 172 plakalı yolcu otobüsünde, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun 13. kilometresinde, Siverek ilçesi yakınlarında, henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yolcu otobüsünün arka kısmında oturan yolcuların yangını fark etmesi sonucu, sürücü aracı, emniyet şeridinde park ederek, otobüs içerisinde bulunan yolcuları tahliye etti.

Yolcu otobüsündeki yolcular panikle araçtan inerken, aracın motor kısmında çıkan yangın bir anda otobüsün bagaj ve diğer kısımlarına sıçradı.

Yolcular bagajlardaki eşyalarını kendi imkanları ile kurtardı.

Jandarma Diyarbakır – Siverek Karayolunu tek taraflı olarak ulaşıma kapattı.

Yoldan geçenlerin haber vermesi sonucu yangın yerine gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevler içinde kalan otobüse müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kalmasından dolayı, olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve dumandan etkilenenler için ambulans sevk edildi.

Yaklaşık 1 saatlik müdahale sonucunda yangın söndürüldü. Yangın sonucunda araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, otobüste bulunan çeşitli eşyalar da yandı.

İtfaiyenin yetersiz kaldığını belirten yolcular, yolcu otobüsünün göz göre göre yandığını ileri sürdü.

Diyarbakır- Siverek Karayolu 1 saatlik aradan sonra yeniden ulaşıma açıldı. 

Yolcular ise yangın yerine gelen başka bir otobüs ile Siverek yolcu terminaline götürüldü. Yangının otobüsün motor kısmında çıktığı tahmin edilirken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.  (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir