• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Eker: Muhalefetin çatısı hayal ürünü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Genç MÜSİAD Başkanları Çalışma Kampı ve Türkiye Sektör Kurulları Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.

Türkiye'nin 10 binlerce insanın hayatını kaybettiği terör olaylarına değinen Bakan Eker, "Kendi iç meselesini barışçı yöntemlerle çözebilme iradesine, gücüne, bilgisine, güvenine sahip olan bir ülke model olabilir. Ülkemiz bir yandan ekonomisini büyütüyor, bir yandan kendi sosyal meselelerini çözebiliyor. Toplumsal barışını sağlıyor. Bu hükümetimize ve Başbakanımıza yapılan saldırıların en önemli sebebi budur"dedi.

Muhalefetin çatı adayı ve seçim sürecine değinen Eker, "Önümüzde şimdi bir seçim var. Türkiye’de ilk defa millet, kendi başkanını seçecek. Yani cumhur yani halk, doğrudan kendi başkanını seçecek. Bu ilk defa millet eliyle cumhurun, halkın doğrudan kendi eliyle seçilecek bir cumhurbaşkanı olacak" diye ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçilen kişin siyasi bir şahsiyet olması gerektiğini vurgulayan Eker, konuşmasına şöyle devam etti: “Halkın seçtiği, halka hizmet edecek 5 yıl süreyle Türkiye Cumhuriyetinin doğrudan halktan aldığı yetki ile yönetecek birinin, elbette siyasi tecrübesi, birikimi, hizmet tasavvuru, medeniyet tasavvuru önemli. Bugün kendileri kendi içlerinden, gerçekte siyasi geçmişi olan siyasi hizmet alanında birikimi tecrübesi olan birini beklerdik ki muhalefet partileri bunu çıkarabilsinler. Ama bula bula temeli olmayan binanın muhayyel yani hayal ürünü bir çatısını oluşturmaya kalkıştılar. Biz tabi milletimizin önüne sandık konulduğunda milletimiz bunu en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyoruz. Biz de günü geldiğinde adayımızı açıkladığımızda millet, Türkiye'ye gerçekten bundan sonraki süreçte Türkiye Cumhuriyetini yönetecek olan Cumhurbaşkanı adayını hangi vasıflara sahip olduğunu, milletin değerleri ile nasıl barışık olduğunu, milletin içinden millet ile birlikte yürüdüğünü, inşallah birlikte görmüş, değerlendirmiş olacağız"

Programın ardından Mersin Valisini ziyaret eden Bakan Eker, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililere hitap etti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir