• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Cami ve Halkın Yanıbaşında İçki Sefası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe göre cami ve okul gibi toplu halkın bulunduğu bölgelerin 100 metre yakınında içki içilmesi yasaktır. Bu yasakları ihlal eden ve halkı rahatsız eden bu kişilere halktan tepki yağdı.

Vatandaşlar Hz. Ebubekir Camii’nin yanıbaşında ve topluma açık bir yer olan Hz. Ebubekir parkı gün boyunca içkiciler ve uyuşturucuların merkezi haline geldiğini belirtiler,  Özellikle ikindi vakitlerinde çoğalan aile ve çocukların parkta içkiciler ile yan yana oturmak zorunda kalıyorlar.  Olaya tepki gösteren vatandaşlar durumun kendilerini oldukça rahatsız ettiğini ifade ettiler.

Hz. Ebubekir Parkı her gün yüzlerce ailenin çocukları ile gezip dinlendiği uğrak bir yer. İçkicilerin ve uyuşturucuların mekân edindiği parka gezmek ve dinlenmek için gelen aileler, içkiciler ve uyuşturuculardan dolayı korkuyorlar. Bu durumdan dolayı parka gelen vatandaşlar şikâyetlerini dile getirdiler.

Aileler duruma tepki göstererek, “Hz. Ebubekir Camii’nin yan tarafında bulunan parkta çocuklarımız ile rahat bir şekilde oturamıyoruz, içki içenlerden korkuyoruz ve yetkililerin içki içilmemesi konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesini istiyoruz1” yetkilileri göreve çağırdılar. (Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir