• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Çınarlı mucit bisiklete motor taktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınarlı genç mucit Bahattin Bilen, bisikletine kendi imkânları ile motor taktı. Merak üzerine böyle bir işe giriştiğini belirten Bilen, kendi motosikletini kendisi yaptı. Farklı şekli ile hemen fark edilen motorlu bisiklet, ilçe halkının ilgi odağı haline geldi.

İnternet üzerinden yaptığı araştırma ile bisikletine takacak uygun motoru İzmir’den sipariş verdiğini belirten Bilen, “Sipariş verdiğim parçanın bana ulaşması ile kendi imkânlarım ile yaklaşık 7 saatte taktım. Şu ana kadar herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadım.” dedi.

Bilen, '70 cc motor, karbüratör, benzin deposu, buji-ateşleme, teker bağlama zinciri ve benzin deposu’ gibi parçaları bisiklete takarak kendi motosikletini yaptı. Motorlu bisiklet, tek depo ile yaklaşık 50 kilometre yol yapılabiliyor.

Motorlu bisikletin saatteki hızının maksimum 50 kilometreye çıktığını belirten Bilen,“Kilometre başı 10 kuruşluk yakıt yakarken, 100 kilometrede yaklaşık 10 TL yakıt yakıyor. Motorlu bisiklet 3 günde bir 5 TL’lik yakıt harcıyor.“ şeklinde konuştu.

Trafik ekipleri tarafından plaka ve ehliyet istendiğinde ne yapacağını sorduğumuzda ise Bilen “Motor 70 cc’den küçük olmasından dolayı bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum, şu ana kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadım“ ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir