• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Çiftçi Ziyaret Programı Erzurum'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZURUM - Erzurum Doğu Anadolu Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce 2012 yılından beri uygulanmakta olan proje kapsamında çiftçiler bir araya geldi. Muş, Ağrı, Bingöl, Erzurum ve Gümüşhane’den çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen programda çiftçi ziyaretleri yapıldı.

Erzurum'da gerçekleştirilen programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli 5 teknik personelin yanı sıra, ağırlıklı olarak bitkisel üretim  yapan ve yeniliklere açık olan 25 çiftçi katıldı. Çiftçi ziyaretinde çeşitli konular hakkında katılımcılara bilgiler veridi.

Pasinler deneme istasyonlarında deneme amacıyla ekilen ürünler hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verilirken, serin iklim tahılları, çayır mera ve yem bitkileri, endüstri bitkileri, yemeklik baklagiller, sulama sistemleri, tarımsal mekanizasyon çalışmaları hakkında çiftçilere bilgi sunumu yapıldı.

Toprak ve gübreleme konularında da, deneme parsellerinde, uygulamalı olarak, Enstitü Müdürlüğü elamanlarınca bilgiler  verildi. Daha sonra çiftçilerin merak ettikleri konularla ilgili karşılıklı soru cevap şeklinde sorularla program sonlandırıldı.

Çiftçiler ve teknik personeller, programın katılımcılar için çok yararlı olduğunu belirttiler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir