• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Mısır`da 183 Kişinin İdam Cezası Onaylandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

MİNYA - Mısır`da "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla yargılanan ve aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii`nin de bulunduğu 183 kişi hakkında verilen idam cezası onandı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Minya Ceza Mahkemesi, "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanan darbe karşıtı 683 kişiden 183`ü hakkında alınan idam kararını onaylarken, 2`si kadın 4 kişinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ve 496 kişinin beraatine hükmetti.

Mahkeme, hakkında idam kararı verilen, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii`nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişinin dosyasını 28 Nisan`da Mısır Müftüsü`ne sevketmiş ve son kararın 21 Haziran`da sanıkların yüzüne okunmasına karar vermişti.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları mahkeme kararının ardından Mısır Müftüsü`ne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor. Bu aşamanın ardından mahkeme kararı sonuçlandırıyor.

27 üniversite öğrencisi hakkında hapis cezası

Ekim ayında Ezher Üniversitesi`nde düzenlenen protesto gösterileri sırasında "şiddet eylemlerine karıştıkları" suçlamasıyla gözaltına alınan 27 öğrenci, Kahire`deki Tora Polis Akademisi`nde hakim karşısına çıktı.

Kahire Ceza Mahkemesi, Ezher Üniversitesi öğrencisi 27 sanıktan ondört sanığa 7`şer, sekiz sanığa 3`er yıl, bir sanık hakkında ise 5 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca aynı suçtan yargılanan 4 kişi hakkında ise verilen birer yıl hapis kararı askıya alındı.

Mahkeme kararında, söz konusu hapis cezalarının temyize açık olduğu ifade edildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir