• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
"Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Müftülüğü,  yaptığı basın açıklamasıyla Ramazan ayı öncesi yapılan hazırlıklarını ve bu ay içerisinde yapılacak programları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” temasının işleneceği ayda Müslümanların birbirilerinin kimsesi olduğu hatırlatılacak.

Haziran 2014 Cuma günü ilk teravih namazı kılınacağını açıklayan Şanlıurfa İl müftü Vekili İ.Halil Okulu,  28 Haziran 2014 Cumartesi günü de oruç tutmaya başlayacaklarını söyledi.

“Hiç kimse, kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman”

2014 yılı Ramazan ayı temasının “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlendiğini ifade eden Okulu, vaaz ve sohbetlerde; söz konusu tema kapsamında ay boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin öne çıkarılacağı, Müslümanların birbirilerinin kimsesi olduğunun hatırlatılacağı belirtildi.

Ramazan öncesi tüm hazırlıklar yapılacak

Ramazan öncesi camilerde yapılacak çalışmalara da değinen Okulu, ”Ramazan öncesinde camilerin, şadırvan ve tuvaletlerin temizliği yapılacak, elektrik ve ısıtma tesisatı ile ses cihazları elden geçirilecek, merkezi sistemlerde sesin rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlanacaktır. Ayrıca, camilerin havalandırılmasına ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılmasına özen gösterilecektir. Cami ve minare hoparlörlerinin kullanılması konusunda Başkanlığımız 2007 Genelgesinin 21. Maddesinde belirtilen hususlara dikkat edilecek, özellikle “Hoparlörlerin ses düzeninin, ezanın çevrede duyulmasını sağlayacak fakat yakın komşuları da rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması temin edilecektir.” diye konuştu.

Camilerde kadınlar için de yer ayrılacak

Camilerdeki vaaz, irşat ve mukabele programlarının cemaatin dikkatini çekecek ve takibini temin edecek şekilde her gün özel bir panoya yazılarak ilan edileceğini belirten Okulu, camilerde kadınlara mahsus mekânların daha geniş, aydınlık, temiz ve sağlıklı olması yönünde çalışmalar yapılarak bu hususta herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için çaba göstereceklerini söyledi.

2014 yılı Fıtır Sadakası asgari miktarı 10 TL

Çocukları camiye ve cemaate katılmaları teşvik edeceklerini ifade Okulu şöyle devam etti: “Gerekli güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle, Kadir gecesi sabah namazına kadar ibadet etmek isteyenlere ( Mevlidi Halil ve Eyüp Peygamber ) camileri açık bulundurulabilecektir. Hatimle Teravih ; Ulu Camii,, Asımpaşa , Ademoğlu Camilerinde kıldırılacaktır. Ramazan ayında cami cemaatinden itikâfa girmek isteyenlerin bulunması halinde, durum, cami görevlileri tarafından müftülüklere yazılı olarak bildirilecek, gerekli araştırma ve değerlendirmenin yapılamasından sonra uygun görülmesi durumunda bu kişilere mülki amirin onayı ile izin verilecektir. “

Okulu ayrıca, 2014 yılı Fıtır Sadakası asgari miktarının 10 TL olduğunu açıkladı.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir