• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Suruç topraklarına ilk su verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -Suruç Ovası Pompaj Sulaması kapsamında Suruç topraklarını sulayacak olan Suruç ovasında kapalı sistem sulamaya törenle açıldı.

Açılış törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Abdulkerim Gök ve Zeynep Karahan Uslu ile Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celaletin Güvenç katıldı.

"Suruç’un rüyası gerçekleşti"

Suruç’un rüyasının gerçekleştiğini ifade eden milletvekili Karahan Uslu “Türkiye’nin en büyük ve dünyanın 5. büyük tünelini bünyesinde barındıran bu proje ile birlikte Suruç’un bereketli topraklarıyla buluştu.” dedi.

Vali Küçük, ise “Bu günü yaşayan sizler yarın çocuklarınıza ve torunlarınıza bu günü anlatacaksınız. Çünkü Suruç’un yüzlerce yıl sürmüş mahpus tarihi bu an değişiyor. Buraya bereket refah huzur ve güven geliyor. Onun için kıymetli bir ana tanıklık ediyorsunuz. Artık bu engin Suruç Ovasında rengarenk tarlaların içinde sevinç ve ümit dolu insanlar olacaktır.”ifadelerini kullandı. 

Açılışı yapılan Suruç Ovası Pompaj Sulaması 4 yılda toplam 2,5 katrilyonluk bir yatırım ile ilk etapta 414 bin dekar arazi sulanacak.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir