• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
LYS-2 sınavı yarın yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) yarın gerçekleştirilecek. Adayların sınava gelirken yanlarında sınava giriş belgeleriyle fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları gerekecek.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, yaptığı açıklamada sınava girecek öğrencilere başarılar diledi. Vali Taşkesen, “Bilindiği üzere 2014 Yılı Lisans Yerleştirme Sınavları, 21 ve 22 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek iki ayrı oturumla tamamlanmış olacaktır. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm anne, baba ve öğretmenlerimizin uzun yıllar süren emeklerinin meyvelerini alacakları bu sınavlardaki başarılar mutluluk vesilesi olacağı gibi arzu edilen puanların alınamaması durumunda da, daha iyi neticeler elde edilmesi için ilave gayretler gösterilmesini gerektirecektir.” dedi.

  

Taşkesen, sınavların yapılacağı saatlerde, öğrencilerin sınav yerlerine ulaşmalarında gerek toplu taşıma araçları gerekse trafikte gerekli kolaylığın sağlanması ve sınavın yapılacağı okullara yakın bölgelerde öğrencilerin dikkatini dağıtacak herhangi bir gürültünün yapılmamasının önem arz ettiğini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir