• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uzlaşı Heyeti tarandı: 7 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş’un Arpayazı Köyünde üç gün önce Karakaya ailesi ve Aydemir aileleri arasında çıkan husumeti gidermek için köye giden Barış Heyeti’nin, Aydemir ailesi tarafından silahla tarandığı iddia edildi. Tarama sonucu 7 kişinin çeşitli yerlerinde yaralandığı belirtildi.

dinilen bilgiye göre aileler ve köylüler köy camisinde barış için toplandılar. Görgü tanıkları daha sonra barış için Aydemir ailesine giden Barış Heyeti’nin bu ailenin mensupları tarafından kapıdan silahla tarandığını iddia ettiler.

Açılan ateş sonucu Karaya ailesinden Alaettin Yılmaz, Fesih Karakaya, Kazım Karabekir, Ortakent Köyü Muhtarı Mehmet küçük ve 3 asker açılan ateş sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine intikal eden jandarma bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Yaralıların hayati tehlikenin olmadığı belirtildi.

Köy sakinlerinden edinilen bilgilere göre gerginliğin, seçim sürecinden kaynaklı devam eden bir durum olduğu öğrenildi. Bundan 3 gün önce iki aile arasında çıkan kavgada Karakaya ailesinden birinin yaralandığı ve halen hastanede yattığı ifade edildi. (M.Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir