• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
`Hergün bir cenazemi çıksın içimizde?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 taşeron işçinin Feqiyé Teyran Parkı`nda başlattıkları oturma eylemi 7’nci gününe girdi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü  eyleme başlayan işçiler, bugün Van Valiliği’ne yürümek istedi. Polis engeline takılan işçiler uzun tartışmalar sonrası Soydan Kavşağı’na yürüme kararı aldı.

Sloganlar atarak Soydan Kaşvağı’na kadar yürüyen işçiler burada oturma eylemi yaptı. Bir süre oturma eylemi yapan işçiler adına bir açıklama yapan Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, hergün bir arkadaşlarının fenalık geçirdiğini dikkat çekti.

Altın, artık sorunlarına bir çare bulunmasını istediklerini söyleyerek, “Bugün parkta iki arkadaşımız fenalaştı. Birisi ayakta tedavi edilirken, diğeri hastaneye kaldırıldı. Halen hastanede yatıyor. Her gün bir cenazemi çıksın içimizde, bu devletin sahibi yok mudur, Van’ın yetkilileri yok mudur, 1 milyon 200 insan Van’da yaşıyor.” Dedi.

“Bizlere verilen sözler, vaatlerde nerde”

Kimsenin kendilerini yanlış anlamalarını istemediklerini söyleyen Altın, “Kimse bu olayı farklı anlayıp yanlış yerlere çekmesin. Özellikle yazanlardan, okuyanlardan ve izleyenlerden rica ediyoruz. Bu kitle gariban bir kitledir. Bu kitle sahipsiz bir kitledir. 3 yıldan beri bu kitleye sahip çıkan olmadı. Bir sürü vaatler verildi, sözler verildi, namus sözü veren yetkililer vardı. Bizim davamız bir kuru ekmektir. Bu ekmek bize çarpsın bizim tek davamız bu ekmektir. Sosyal Devlet anlayışını sizlere soruyorum. Bir ilde 350 bin insan göç ederse, bir il yerle bir oluyorsa acaba sosyal devlet bu ile nasıl bir çözüm getirecek. Biz bugüne kadar enkaz altında insanlar çıkardık. Bunların yüzde 80’inin işi, gücü yok. Izdırap içerisindeyiz. Bugün bu topluluk buraya kadar geldi. Yarın kimse bunları durduramaz. Pazartesi günü bütün ilçeler Van’a geliyor. Bu 7 bin insanı nasıl barındıracaklar. Bunları nasıl zapt edebiliriz.” İfadelerini kullandı.  

“Bu ilin valisi, milletvekili yok mu ?”

Altın konuşmasının devamında “Eylemimizin 7’nci günündeyiz. Bugüne kadar herhangi bir yetkili gelip bize olumlu bir açıklama yapmadı. Bu ilin Valisi yok mu, milletvekili yok mu, sahipsiz bir ilmidir acaba soruyoruz. Ama ne yazık ki gittikçe güçleniyoruz. Gittikçe aileler, STK’lar bize bu konuda destek veriyor. Yarın bu 20 bin, 30 bini bulur. Van’da hayat duracak. Şimdiden yetkililerden ricada bulunuyoruz. Bizleri provokasyonlara yönlendirmesinler. Tahammülümüz kalmadı. Bir hafta sonra Ramazan ayı geliyor. Evine sadece bir kuru ekmek göremeyecek insanlarız. Bizleri anlasınlar. Bir çözüm olmadığı müddetçe vazgeçmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.  

Açıklama sonrası Feqiyé Teyran Parkı`na yürüyen işçilerden Mehmet Şefik Dinç fenalik geçirdi. Yol ortasında kalan Mehmet Şefik Dinç dadikalarca ambulans bekledi. Bir süre beklenen ambulans gelmeyince fenalik geçiren Dinç polis aracıyla hastaneye kaldırıldı.

Parka gelen diğer işçiler ise oturma eylemlerine devam ettiler.

(Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir