• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kılıçdaroğlu: Bölgeden beklediğimiz desteği alamadık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), Tigris Diyalogları adlı toplantılar serisinin bu ayki toplantısını düzenledi.

Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ve bölgeden 50’e yakın sivil kuruluşu temsilcisi ve akademisyenler de katıldı.

“Türkiye’de gerilimden beslenen bir siyaset anlayışı var”

Toplantıda konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’de gerilimden beslenen bir siyaset anlayışı olduğuna dikkat çekti.

Kapalı kapılar arkasında özgürlüklerin tartışılamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “ Sorun şeffaf bir şekilde ele alınmalıdır. Süreçle ilgili olarak çok yüksek bir beklenti yaratıldı. Eğer yüksek beklenti karşılanmazsa sonu felaket olur. Güvensizlik eksenine oturtulan bir sorun çözülmez. Biz sorunun çözümünde iki temel fikir ele alıyoruz: Bunlardan birincisi süreç, yasal bir zemine oturtulmalıdır. İkincisi, süreç saydam olmalıdır. Bunu yaparsanız oturur konuşuruz.” dedi.

“Bizi 1930’ların CHP’si gibi görmeyin”

Bölgede yaşayan insanların hakkını savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bölgede yeteri kadar oy alamadığından dolayı da sitem etti.

Sözlerinin bu bölgede yeteri kadar yankı bulmadığını özellikle kaydeden Kılıçdaroğlu, “Üzüldüğümüz nokta budur. Çok samimi düşüncemi söylüyorum. Bizi hala 1930’ların CHP’si gibi görmeyin. 1940’ların CHP’si gibi görmeyin.  Biz birbirimizi anlamıyoruz. Bizim söylemlerimize bölgede kulaklar kapatılıyor. Biz oturup oy hesabı yapmadık. CHP’ye bölgede oy çıktı mı? O zaman ortada sorun var. Ben sizin hakkınızı savunuyorum. Siz, sizin hakkınızı savunmayanların yanına gidiyorsunuz. Ben bunu kabul etmiyorum. Biz, bölgeden beklediğimiz desteği alamadık. Buraya hem konuşmaya hem sitem etmeye hem de sizin bize yönelik sitemlerinizi dinlemeye geldim.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır cezaevinde binlerce insanın işkenceden geçtiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, Diyarbakırlıların bu cezaevini modern cezaevi yapacağını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a koşa koşa oy verdiğine dikkat çekti. (M.Zeki Aygur/Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir