• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
`Dağa Kaçırılan Herkes Serbest Bırakılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların bir kısmını bırakacağı haberlerini değerlendiren acılı aileler, yaptıkları eylemlerini sadece 16 yaşındaki çocukların geri gelmesi için değil dağdaki bütün gençlerin geri gönderilmeleri için olduğuna dikkat çektiler.

 “18 yaşının üstünde olan ve gelmek isteyen herkesi bıraksınlar”

Yalnız 16 yaşın altındaki çocukların değil diğer yaşlardakilerin de bırakılmasını isteyen 16 yaşındaki Vedat Aydının annesi Leman Aydın, “Biz diyoruz ki 15 ve 16 yaşındaki çocukları tek değil tüm çocuklar serbest bırakılsın. Kim gelmek istiyorsa hepsinin serbest bırakılsın.  Biz çocuklarımızla görüşmek istemiyoruz çocuklarımızın serbest kalmasını istiyoruz. Benim çocuğuma deseler seni annenle görüştüreceğiz ve çocuğum eve gelmek istese de onu tehdit edip çocuklarımız gelmeyiz derler.” dedi.

“Dağdaki bütün çocukları göndersinler”

İstanbul’da oğlunu kandırıp dağa götürüldüğünü söyleyen Gülaser Toy ise, “Benim oğlum amcaoğulları ile İstanbul’da çalışıyordular. Çocuğum amcaoğulları ile çarşıya gidince Ramazan’ımın orada beynini yıkayıp dağa götürdüler. Ben yaklaşık 25 gündür burada oğlumun geri getirilmesi için oturuyorum. Ben öleceğimi dahi bilsem oğlumu almadan buradan ayrılmam. Burada oturan bütün aileler birdir. Bizim çocuklarımızı göndersinler artık. Dağdaki bütün çocukları göndersinler ve büyük yaşta olanları ile aileleri ile tehdit edilmeden görüştürsünler. Oğlum benim için 9 yaşındaki bir çocuk gibidir. Oğlumu bana vermeyene kadar ben buradan ayrılmayacağım. “ ifadelerini kullandı.

“Görüşmek değil,  çocuklarımızın eve gönderilmelerini istiyoruz”

İki çocuğunun dağa götürüldüğünü ve onların geri bırakılmasını isteyen Feyek Ekici de, “Benim iki çocuğum da dağa götürüldü bu çocuklarımdan biri Fatma Ekici (19) diğeri ise Merve Ekici(18) yaşındalar. Çocuklarım 7 aydır kayıptır. Biz çocuklarımızı ile görüşmek istemiyoruz çocuklarımızın eve gönderilmelerini istiyoruz. Çocuklarımın babası 6 yıldır vefat etmiş ve ben çocuklarıma hem anne, hem de baba oldum. Çocuklarımı bırakmaz iseler burada son nefesime kadar onları bekleyeceğim.”şeklinde konuştu.

“Eğer benim oğlumu getirmeseler belediyenin önünde kendimi yakarım”

Oğlu serbest  bırakılmadığı  takdirde Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi önünde kendini yakacağını ifade eden 18 yaşında ki Osman Baytuk’un Annesi Zeynep Baytuk, “Benim oğlum ister 30 yaşında veya 40 yaşında olsa bile ben yine oğlumu istiyorum. 2 ay önce ben buraya ve şu anda bile buradayım. Eğer benim oğlumu getirmeseler ilk günde dediğim gibi ben belediyenin önünde kendimi yakarım. Benim oğlumun kafasını yıkayıp onu dağa götürdüler. Oğlumun yaşı ne kadar büyük olursa olsun ben oğlumu istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

(Ali Adiyaman – Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir