• DOLAR 32.565
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2416.87
  • ...
`Camiye Koşalım Kur`an`la Buluşalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin il ve ilçe müftülükleri tarafından düzenlenecek yaz Kur’an kurslarına kayıtlar devam ediyor, Yapılacak kayıtların ardından 23 Haziran 2014 tarihinde ilk ders başlayacak ve kurslar açık olduğu süre boyunca öğrenci kaydı yapılabilecek.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, il ve ilçe müftülüklerine bağlı merkez ve köylerde bulunan cami ve Kur’an kurslarının tamamında yaz kurslarının açılacağını, kayıt için yaş ve okul şartı aranmayacağını söyledi.

Her yaştan insanlar yaz Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi alabileceğini belirten Coşkun, Kur’an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer alacağı kurslarda Diyanet İşleri Başkanlığı, Dinimi Öğreniyorum, Elif-Ba ve Kur’an öğrenme CD’lerini ücretsiz olarak öğrencilere dağıtacağını açıkladı.

Coşkun ayrıca; “Kurs süresince il ve ilçe spor müdürlükleri işbirliğiyle öğrencilerin çeşitli alanlarda spor yapmalarına da imkan sağlanacak. Yaz Kur’an kurslarına katılmak isteyen engellilere imkânlar ölçüsünde yardımcı olunacak ve Engellilerin de Kur’an-ı Kerimi Öğrenmesi için her türlü tedbir alınacaktır.” dedi.

Konuyla ilgili olarak il ve ilçe müftülüklerinden cami görevlilerinde geniş bilgi alınabileceğini belirten Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, 24 Haziran Salı günü Yenişehir Kuba Camisi’nde Kuran Kursları için bir açılış programı düzenleneceğini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir