• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...

BİNGÖL-Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Bingöl Birim Başkanı İsa Telimen ve beraberindeki danışman firma heyeti, Kentpark projesi fizibilite raporu çalışmaları kapsamında TÜMSİAD Bingöl Şubesi`ni ziyaret etti.

Kentpark projesi hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Nilüfer Arıak, “Kentpark projesi, yaklaşık olarak 50 Milyon ile 100 Milyon TL arasında yatırım tutarı öngörülen ve bir girişimci tarafından, yap-işlet modeliyle yapılması planlanan bir projedir. Proje ile ilgili şu ana kadar yaptığımız araştırmalara göre yürüme yolları, bisiklet yolları, açık havada düzenlenmiş piknik alanları ve nitelikli alışveriş merkezi talepleri aldık. AVM, otel, düğün salonları gibi farklı alanlarda görüşmeler yaparak memnuniyetleri ve memnuniyetsizlikleri tespit ettik. Bununla beraber satın alma gücünün düşük olduğunu da tespit ettik. Projenin fizibilite çalışmalarını her yönüyle değerlendiriyoruz” dedi.

TÜMSİAD Bingöl Şube Başkan Yardımcısı Cihan Uzunyayla, projenin tüm yönleriyle ele alınması gerektiğini ifade ederek, “Projenin yapılabilirliği konusunda birçok hususu göz önünde bulundurmamız gerekir. Proje muhakkak doğru bir proje olmalıdır. Öncelikle bu proje yapılırken ilimizin nüfusu dikkate alınarak yerli turizmi çekecek bir potansiyel mi, yoksa il dışındaki ve yurtdışındaki hemşerilerimizi çekecek bir potansiyel mi baz alınacak, bunlara dikkat etmemiz gerekir. Halkımızın diğer illerden yaptığı alışverişlere bakılırsa, elbette büyük bir AVM’ye ihtiyaç vardır. Ama yatırımcı açısından bakacak olursak, otel, oyun parkları, yüzme havuzlarının ve benzeri şeylerin bir arada olacağı bir projenin uygulanabilirliği riskli olabilir. Projenin uygulanacağı alan, büyük bir arazidir. Bu hususta proje, etap etap yapılırsa daha sağlıklı olur ve yatırımcı bulmak ta kolay olacaktır. Örneğin termal turizm olarak başlatılır, arz talep doğrultusunda sonraki yatırım kararları da aşama aşama uygulanır. Bu da riski azaltacak ve doğru yatırımların ortaya çıkmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Arıak, proje ile ilgili görüş ve önerilerinden dolayı TÜMSİAD yönetimine teşekkür etti.  (Nihat Kanat-İLKHA)