• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Ağrı'da kadın çiftçiler yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI- Ağrı Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bu yıl 11’cisi düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Ve Proje Yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmaya Ağrı’nın ilçelerinden ve merkeze bağlı köylerinden katılım oldu.

Programa bazı kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yarışma başlamadan önce Ağrı Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran bir konuşma yaptı.  Demirkıran konuşmasında, “ Tarım Türkiye için önemli ve vazgeçilmez bir sektör olup, kadınlar bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurlardır. Kırsal kesimde üretim yapan, emek veren, tarlada, bağda, bahçede, evde, ahırda kısaca her yerde kadınlarımız yer almaktadır. Evimizde anne işçi olarak çalışan kadın çiftçilerimiz hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etmektedir. “ dedi.

Demirkıran konuşmasında yarışmayla ilgi bilgi vererek, “ Ülkemizde ilk kez 2004 yılında düzenlenen bu yarışma 2011 yılından beri kadın çiftçiler yarışıyor bilgi ve proje yarışması olarak adlandırılmaya başlamış. Bu sene 11’cisi düzenlenecektir. Bu yarışmanın amacı kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim – yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamaktır. “ ifadelerine yer verdi.

Yarışmaya merkez köyleri, Patnos, Hamur, Eleşkirt, Taşlıçay ve Diyadin ilçesinden olmak üzere toplam 8 yarışmacı katıldı. Yarışmacılara ilk olarak 25 soru soruldu.

Eleme usulü ile yapılan yarışmayı 1’ci olarak Diyadin ilçesinden katılan Songül Peker Bin TL’nin sahibi oldu. Eleşkirt’ten katılan Hacer Aktaş 2’ci olarak 750 TL ve Merkez Aşağı Saklıca köyünden katılan Songül Taşarsu 3’cü olarak 500 TL para ödülü aldı. Yarışmada diğer katılımcılara ise çeyrek altın verildi. (M. Ata Aydemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir