• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Okulların tatil olmasıyla beraber çocuklar iş başında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-  Kızıltepe’de 2013-2014 eğitim yılının sona ermesiyle beraber, çocuklar aile  bütçesine  katkı sağlamak amacıyla el  arabalarında  sarımsak , maydanoz  gibi sebzeler satıyor.

Sebze halinden getirdikleri sarımsak ve maydanozu deste haline getirerek el arabalarıyla halkın kalabalık olduğu çarşı merkezindeki  pazarda ve Cuma günleri cami önlerinde satan çocuklar, sokaklarda dolaşacaklarına tatili fırsat bilerek ailelerinin bütçesine bir nebze olsun katkı sunmaya çalışıyorlar.

İlköğretim 8.sınıf öğrencisi olan Mehmet Ali Gündüz, “ Okul tatil olduktan sonra,  bizim  bazı çocuklar gibi tatile gitmek gibi bir lüksümüz yok. Sokaklarda dolaşacağıma ailemizin bütçesine katkı sunmak için, sebze halinden aldığımız maydanozu deste haline getirerek 10 destesini 1 TL’ ye satıyoruz.”  dedi.

Başka bir ilköğretim 8.sınıf öğrencisi Osman Bezinci ise, “Okul tatil olduktan sonra bazı arkadaşlarımız tatile gitti. Bizim maddi imkanımız olmadığı için gidemedik. Sabahları sebze halinden getirdiğimiz sarımsağı satarak kazandığımız 3-5 kuruş ile ailemize yardımda bulunuyoruz. Aldığımız sarımsağın hepsini ilk önce desteler haline getiriyoruz. Sonra halkın yoğun olduğu pazarlarda, çarşı merkezn ve Cuma günü cami önlerine getirip satıyoruz.”   şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir