• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
"Kurslarda Kur'an-ı Kerim, ve dini bilgiler dersleri verilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa İl Müftülü Yaz Kur’an Kursları ile ilgili yaptığı açıklamada, kurslarda verilecek eğitimlerle ilgili bilgi vererek Kur’an kurslarında okumak isteyen çocukların kayıt yapabileceklerini belirtildi.

Yaz Kur’an kurslarında okumak isteyen çocukların velisinin muvaffakiyeti ile başvuruların kabul edileceğini ifade eden Şanlıurfa İl Müftüsü Vekili İbrahim Halil Okulu, “Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi’nde yer alan EK-8 form dilekçe ile kursa kabul edilecektir. Kurslarımızın başlangıcında kayıt esnasında öğrencinin bizzat kendisi veya velisinin isteği üzerine öğrenciyi üç dönemden yalnızca birisi için kayıt yaptırabileceği gibi, iki veya üç dönem için de kayıt yaptırabilecektir” dedi.

Yapılan başvuruların geri çevrilmeyeceğini belirten Okulu,  “Öğrenci kapasitesi dolan Kur’an kursu ve Camilerimizin görevlileri tarafından öğrenciler uygun kurs veya Camilere yönlendirileceklerdir. Yaz Kur’an kurslarına katılmak isteyen engellilere imkânlar ölçüsünde yardımcı olunacak ve her ilde en az bir cami/Kuran kursu engellilere yönelik hazırlanacak” ifadelerinde bulundu.

Yaz Kur’an kurslarında Diyanet Başkanlığınca hazırlanan eğitim ve öğretim programlarının  uygulanacağını belirten Okulu, Yaz kurslarımızda Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, itikat, ibadet, siyer konularına ilişkin bilgiler ve ahlak bilgisi dersleri verilecektir. Ayrıca her sene olduğu gibi bu senede öğrencilerimize Elif-Bâ , Dinimizi Öğreniyoruz 1, 2, 3 İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur'an-ı Kerim Elif-Bâ"sı ücretsiz olarak dağıtılacaktır” şeklinde konuştu.

Ayrıca yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim ve dinî bilgiler dışında Kur'an kurslarını tanıtmak, Kur'an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dinî, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenebileceği ifade edildi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir