• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Ağrı Müftüsü'nden velilere Kur'an kursu çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, eğitim-öğretime başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları çerçevesinde ailelere seslenerek, çocukların camiye gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Yaz Kur’an Kurslarının, çocukların dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerde yararlanma amacıyla açılan kurslar olduğunu ifade eden Müftü Gemici, bu kurslarda haftada 5 günde 3 saat eğitim öğretim yapıldığını söyledi.

Gemici, "Bugüne kadar Kur’an ve Dini Bilgileri öğretimini mutad tarzda yürütülmekte olan bu kurslar, ortaya çıkan değişmeler ve ihtiyaçlar çerçevesinde öğrenenlerin bilgi ve beceriler ne göre ayrıştırmalarını esas alan kurs sistemine göre yapılandırılmıştır. Program 3 kurs halinde düzenlenir ve yürütülür.  Her kurs 3 haftalık bir eğitimden oluşmaktadır." dedi.

Bu kurslarda Kuran’ı yüzünden okuma'nın yanı sıra temel İslam bilgilerin verildiğini belirten Müftü Gemici, son olarak şunları söyledi: "Eğitim programının öğrenme alanları Kur'an, itikat, ibadet, ahlak ve siyeri kapsamaktadır. Her kursun söz konusu öğrenme alanları ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmıştır.” (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir