• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
"Bursa metrosundaki yoğunluk kısa sürede bitecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da kentin Doğusu ile Batısını birbirine bağlayan ve artık ulaşımın vazgeçilmezi haline gelen metroda yaşanan yoğunluğa vatandaşlardan yoğun tepkiler geliyor. Şikayetler , Büyükşehir Belediye’sinin Haziran ayı Meclis toplantısına taşındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’da yaşanan yoğunluğun kısa zaman sonra tarihe karışacağı sözünü verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı, Çarşamba’daki eski İl Genel Meclisi binasında yapıldı. Toplantı öncesi son 1 ay içerisinde hayata geçirilen faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’da yaşanan yoğunlukla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Ulaşıma yapılan devasa yatırımlara rağmen metro hatlarındaki sıkışıklığı azaltamadıklarını, bu durumun uzatılan hatlar ve vagon yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Altepe, “Şu anda vagon sayımız yeterli değil. Hem metro vagonu hem de tramvay ihalesine çıktık. Yeni vagonlarımız geldiği zaman, sefer sayısı sıklaşacak ve yoğunluk tarihe karışmış olacak” dedi.

S  plakalara ilçelere çalışma izni

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı birinci oturumunda, Bursa şehir merkezinde çalışan S plakalı servis araçlarının ilçelerde  de çalışabilmesi yönünde karar alındı. İlçelerde çalışıp şehir merkezinde de yolcu taşımacılığı yapan  S  plakaların da belli bedel ödenmesi karşılığında  şehir merkezinde yolcu taşımacılığı yapılabilmesinin önü açıldı. Konuya ilişkin öngörülen karar, netleştirilmesi ve tekrar meclise sevk edilip yürürlüğe sokulabilmesi için ilgili komisyona havale edildi.

Yolcu taşımacılığıyla ilgili düzenlemelerin Ulaştırma Bakanlığı’nca belirlendiğini, uygulamanın da İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Başkan Altepe, S  plakalarda yaşanan sıkıntının alınan kararlarla  çözüme kavuşacağını söyledi. (Veysi  Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir