• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...

BURSA - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca 3568 Sayılı Meslek Yasası’nın 25. Yıldönümü’ çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı meslektaşlarına mesleki gelişimlerinin sürecini anlattı.

TÜRMOB’un 25 yıllık çalışmaları hakkında kısaca bilgilendirme yaparak konuşmasına başlayan Nail Sanlı, meslek ve meslek camiası adına atılan en önemli adımları sıraladı.

Sanlı, TÜRMOB’un bünyesinde 85 Oda bulunduğunu bunlardan 77’sinin SMMM, 8’inin de YMM Odası olduğunu belirterek meslek yasasının yürürlüğe girdiği 25 yıldan bugüne kadar mesleki gündemleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Sanlı, mesleği etkileyen reform niteliğindeki adımları, “Tek Düzen Hesap Planı, işletme yönetim merkezlerinin kurulmak istenmesi, beyannamelere imza mecburiyeti, uluslararası dünyaya açılımı, IFAC’a üyelik, TESMER’in kurulması, enflasyon muhasebesi, dünya muhasebe kongresine ev sahipliği yapmamız, TTK, muhasebe forumları, HRMK ve etik kongreleri, başkanlar kurulu toplantıları, sempozyumlar, eğitim çalışmaları, yayınlar, muhasebe standartları, denetim standartları” şeklinde sıraladı.

Tüm bu kazanımların elde edilmesinde meslektaşlarının büyük katkısının olduğunun altını çizen Sanlı, “Biz, TÜRMOB olarak mücadelesiz hiçbir şey kazanmadık. Elde ettiklerimizin hepsinde bir mücadele var. Bugüne kadar hiçbir şey bize altın tepside sunulmadı. Hep bir mücadele sonrası elde ettiğimiz kazanımlardır bunlar” diye konuştu.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez de, “13 Haziran 1989 tarihinde yasalaşarak yürürlüğe giren 3568 sayılı meslek yasamızın, yasal statüye kavuşmasının 25. yıldönümünü kutluyoruz. Uzun bir bekleyişten sonra yasal statüye kavuşan meslek yasamızın 25. yıldönümü, tüm meslek camiamıza kutlu olsun” dedi.

Meslek yasasının kabulünden bugüne geçen süre zarfında, mesleğin gelişimi noktasında atılan adımların sevindirici olduğunu kaydeden Sönmez, “25 yılda çok önemli mesafeler kat edilmiştir. Belli kurallar yerine oturmuş, belirli standartlar sağlanmıştır. Mesleğimiz bugün, bağımsız denetim ile anılır olmuştur. Mesleğimizin daha iyi bir konuma gelebilmesi, mevcut sorunlarını çözebilmesi için meslek mensupları olarak, dışarıdan gelen tüm saldırılara karşı güçlü durmak, mesleğimize ve meslek örgütümüze sahip çıkmak zorundayız. Unutmamalıyız ki mesleğimiz ve meslek örgütümüz önündeki tüm engelleri, birlik ve beraberliğimizle aşabiliriz” şeklinde konuştu. (İLKHA)