• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hacı kalmak hacca gitmek kadar önemlidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Müftülüğü’nün bu yıl hacca gidecekler için başlattığı seminerler devam ediyor. Fuat Yağcı Camiinde gerçekleşen seminere Müftü Dursun Ali Coşkun, Müftü Yardımcısı Masum Taşçı ve hacı adayları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Dursun Ali Coşkun, Hac ibadetinin İslam’ın beş temel esasından biri olduğunu hatırlatarak, gitmeden önce ve kutsal yolculuk esnasında yapılması gerekenleri anlattı.

HACI OLMAK ÇOK BÜYÜK BİR ŞEREFTİR

Hac ibadetinin meşakkatli ve zor bir ibadet olduğunu belirten Coşkun, bu ibadetin zorluğuna karşılık mükâfatını da Cenab-ı Allah’ın kat kat vereceğini söyledi. Bu ibadetin en güzel şekilde ifa edilmesi için bilgili ve sabırlı olunması gerektiğini anlatan Coşkun, “Şu andan itibaren sabır konusunda kendimizi planlayalım, programlayalım ve kutsal yolculuğumuz esnasında adeta sabır küpü olalım. Şu andan itibaren yüce Allah’ın çağrısını aldınız ve hacı olmak için yollara düştünüz. Hacı olmak çok büyük bir şereftir. Herkese nasip olmayan bir şereftir. Allahu Teâlâ’ya misafir olmaya gidiyorsunuz. Bu misafirliğin ağırlığı içerisinde ve O’na yakışan misafirler olmalıyız” şeklinde konuştu.

800 KİŞİ HACA GİDECEK

Bu yıl Mardin’den 800 kişinin hacca gideceğini belirten Coşkun, Haccın üç aşaması olduğunu belirterek şöyle konuşu; “Birinci aşama hacca hazırlık aşaması, ikincisi aşama haccın eda edildiği dönem, yola çıkma, hac ibadetini yapma ve geri evimize gelinceye kadar yaptığımız dönem, üçüncüsü ise hacdan sonra hacı kalmak. Yani hacı kalmak hacca gitmek kadar önemlidir, bunun bilincinde olmalıyız”

Doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir