• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 19 Eylül Pazartesi Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

SEMBOL: BU NASIL YIKIM?

"Topçu meydanı projesi" için yıkım çalışmalarına devam edilirken, alanda bulunan onlarca yetişmiş ağaç ise bilinçsiz bir şekilde kesildi ve kesilmeye devam ediliyor. Bu durumu kimse fark etmiyor mu? Yoksa fark ediliyor önemsenmiyor mu?

GAP GÜNDEMİ: Sabır Ödülleri Sahiplerini Buldu

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in katılımıyla gerçekleştirilen, ``Eyyüp Nebi Sabır Günü`` etkinliklerinde, geleneksel olarak dağıtılan ``Sabır Ödülleri`` sahiplerini buldu.

İPEKYOL Gazetesi: Urfa`yı Düşünüyorum Gözlerim Kapalı

Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyüp Nebi Belediyesinin birlikte düzenlediği 10`ncu Uluslar arası Eyüp Nebi Sabır etkinliklerine katılmak için dün Şanlıurfa`ya gelen Bakan Çelik, "yastığa kafayı koyduğum her an Şanlıurfa be İlçelerindeki sorunların çözümü için neler yapabileceğim konusunda düşünüyorum" dedi.

Şanlıurfa OLAY GAZETESİ: Şanlıurfa`dan Fıstık Hamlesi

Şanlıurfa ile Gaziantep arasında fıstığın adına ilişkin tartışmalar sürüyor. Coğrafi işareti ``Antep Fıstığı`` olarak tescillenen ürünün yarıdan fazlasının Şanlıurfa`da üretildiğini belirten Şanlıurfalılar, isim sıkıntısını daha çok üretim ve yeni pazarlarla aşmayı hedefliyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, yaptığı açıklamada, fıstığın bölgedeki tarihi serüvenin uzun yıllara dayandığını, Türkiye`de önceleri ``Şam fıstığı`` olarak adlandırılan ürünü, Suriyelilerin ise ``Halep fıstığı`` olarak tanımladıklarını anlattı.

ŞANLIURFA GAZETESİ: STK`LAR TUTUKLAMALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adıyaman Vahdet-Der ve Kahta Mustazaf-Der`in 4`ü yönetici 6 üyesine 50 yıl ceza verilmesi, sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Adıyaman Demokrasi Parkı`nda düzenlenen protesto gösterisine İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu bünyesinde bulunun Şanlıurfa Mustazaf-Der, Yar-Der, Birecik Uhuvert-Der, Gaziantep Mustazaf-Der, Rahmet-Der, İlim-Der, Umut-Der, Hilvan-Der, Selam-Der, Viranşehir Cami-Der, Ceylanpınar Bil Eğitim-Der, Ensar-Der, Adıyaman Vahdet-Der ve Kahta Mustazaf-Der üyeleri katıldı. Şanlıurfa Mustazaf-Der Başkan Yardımcısı İbrahim Dağlı tarafından yapılan basın açıklamasında tekbirler getirilerek, sloganlar atıldı.
Mehmet Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir