• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
6 Köye Tarım Bilgilendirme Kitapları Dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- 2009 yılında `Bin Köye Yüz Bin Kitap` sloganıyla uygulanan proje, 2010 yılında `1500 Köye 150 Bin Kitap`, 2011 yılında ise daha önce kitap gönderilmeyen `1000 Köye 100 Bin Kitap` gönderilerek genişletildi. Yeni yapılacak dağıtımlarla Tarım Bilgi Seti Projesi kapsamında üç yıl içinde 3 bin 500 köyde 350 bin kitabın dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak.

Bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nde düzenlenen programda, Bingöl`ün 6 köyüne de kitap dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Vekili Vahap Şimşek, yayım ve eğitim faaliyetlerinin, çiftçiler ve üreticilerin kendilerini geliştirmeleri, günün koşullarına uyum sağlamaları bakımından önemli olduğunu söyledi. Şimşek, proje kapsamında Bingöl Merkez Yamaç ve Erdemli köyleri, Karlıova Yiğitler köyü, Kiğı Güneyağıl Köyü, Solhan Arakonak Beldesi ve Adaklı köyüne tarım bilgi seti dağıtıldığını söyledi.

Denizbank Bingöl Şube Müdürü Cemgil Kaya ise, Denizbank Bingöl Şubesi`nin 1 ay içerisinde hizmete açılacağını belirterek, Denizbank`ın çiftçiye en fazla finansal destek veren banka olduğunu söyledi.

Kaya, "Tarıma verdiğimiz finansal desteğin yanı sıra üreticilerin sosyal hayatlarına da destek veriyoruz. Üretimin daha verimli yapılabilmesi için üreticilerin bilinçlendirilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, tarımsal içerikli 100`er kitaptan oluşan setler, ilçe ve köylerde görevli tarım danışmanına teslim edildi.
Ali Yıldırım-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir