• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Ergani Müftüsünden yaz Kur'an kurslarına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Okulların tatile girmesiyle birlikte İlçe Müftülüğü bünyesinde yaz Kur’an kursları açıldı. İlçe Müftüsü Mesut Örnek, ebeveynlere çağrıda bulunarak, çocuklarını Kur’an kurslarına göndermesini istedi.

Müftü Örnek Kur’an kurslarının önemine değinerek, “Yaz Kur’an kursları, çocuklarımızın ve gençlerimizin hem tatil yapmalarına hem de dini inanç ve ibadet esaslarının yanında ahlaki prensipleri kavrayıp yaşamalarına fırsat veren kurslardır. Bu anlamda ebeveynlerin çocuklarını yaz Kur’an kurslarımıza göndermeleri elzem bir gerekliliktir” dedi.

Örnek yaptığı açıklamada; “23 Haziran tarihinde başlayacak yaz Kur’an kurslarımız 22 Ağustos’a kadar sürecektir. 16 Haziran tarihinde başlayacak kurs kayıtlarımız 23 Haziran’a kadar devam edecektir. Merkez ve tüm köy camilerimizin hepsinde görevli personelimizce 5 yaş üstü tüm çocuklarımıza velilerinin yazılı izniyle dini eğitim verilecektir. Bilindiği üzere İslam dini güzel ahlak üzere kurulmuştur. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şerifinde buyurmuşlardır, “İslam güzel ahlaktır.”  İfadelerini kullandı.

Örnek açıklamasının devamında, “Bu anlamda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi dinimizin emir buyurduğu güzel ahlakla donatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu nedenle bütün çocuklarımızı ve gençlerimizi kendilerine en yakın cami veya Kur’an Kursu’na bekliyoruz. Anne ve babaların da bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu bizimle paylaşmalarını talep ediyoruz. Bu vesileyle gerçekleşecek kurslar, çocuklarımızın; Kur’an-ı Kerimi okuma ile birlikte bazı sure ve ayetleri mealleriyle birlikte öğrenmelerine. Dinimizin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile Peygamberimizin hayatını genel manada öğrenmelerine, Değişik sportif ve kültürel etkinliklerle kurslarda geçirdikleri zamanları neşeli ve kaliteli bir şekilde yaşamalarına, Güzel dostluk ve arkadaşlıklar edinmelerine imkân verecek şekilde gerçekleşecektir.” şeklinde konuştu. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir