• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Elektrik kesintileri esnafı bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Esnafın yoğun olduğu Batman’ın en işlek caddesi olan Gülistan Caddesi’nde her gün sık sık yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri esnafı bıktırdı. Caddede çalışan jeneratörler caddeyi adeta sanayi sitesine benzetti.

Günde birkaç defa elektriğin kesilmesi, esnafı zor durumda bırakıyor. Esnaf sorunların çözülmediği takdirde, DEDAŞ’a gidip eylem yapacaklarını ifade ettiler.

“Zarar ediyoruz”

Gülistan Caddesinde yaklaşık 30 işçi çalıştıran tekstil atölyesinin sahibi Müslüm Yeşilfidan, elektrikle ilgili sıkıntıların çok büyük olduğunu söyleyerek işlerinin elektriğe dayalı bir iş olduğunu ifade etti.

Yeşilfidan, “Elektrik gittiği zaman hiçbir şekilde çalışma yapamıyoruz. Hem büyük zararlar ediyoruz ve siparişlerimizi yetiştiremiyoruz. Diktiğimiz ürünler Avrupa’ya gidiyor. Bunun yıkaması var. Bundan sonraki süreci var, hepsini etkiliyor. Hem maddi olarak zarar ediyoruz, hem manevi açıdan. Yetkililerden beklentimiz bu soruna çözüm bulsunlar. Sonuçta biz paramızla elektriği harcıyoruz, hayrına vermiyorlar bize. Her ay iki gün faturamız gecikti diye gelip elektriğimizi kesmesini biliyorlar ama öbür türlüsü ise çözüm bulamıyorlar sadece adamın canı istediği zaman elektriği kesiyor, kimseyi düşünmüyorlar.” dedi.

“Çarşı sanayi sitesi gibi”

Gülistan Caddesinde kırtasiye işleten Cavit Konut ise, elektriklerin gitmesinden sonra bütün işlerinin aksadığını söyledi.

Konut, “En basiti benim şuanda fotokopim stop. Faksım stop, bilgisayarım stop.  Hiçbir şey yapamıyorum. Yani özellikle bu son bir-bir buçuk aydır sürekli elektrik kesintisi var. Kısa süreli olsa, umursamayacağız ama bazen iki-üç saat gidiyor ve o gün ki bütün işimiz aksıyor. Bu dar boğazda okullar tatil, üstüne elektrikler gidince berbat oluyor. Çarşı sanayi sitesi gibi, her tarafta jeneratör çalışıyor. Hem gürültü kirliliğine sebep oluyor, hem işimize, hem gücümüze hiç uygun bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

“Bizi zor durumda bırakıyorlar”

Elektrik sorunundan dolayı mağdur olduklarını dile getiren internet kafe sahibi Doğan Atmaca da, “Müşterilerimiz gelmiyor. Çocuklarımızın, ailemizin geçimini burada sağlıyoruz. Ben tek değil, Meydan Mahallesi esnafı ve halkı olarak hepimiz mağdur durumdayız. Bir esnaf kazanç elde etmediği takdirde kepengini kapatıp gidecek. Bunlar bunu mu istiyorlar, kepengi kapatıp gidelim mi? Zor durumda bizi bırakıyorlar. Eğer bu şekilde giderse, biz Meydan ve Gülistan esnafı olarak DEDAŞ’a gidip bunu açıklayacağız. Eğer bize karşı herhangi bir destekleri olmazsa, onlara zor bile kullanmayı aklımızdan geçiriyoruz.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir