• DOLAR 32.512
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2498.411
  • ...
Pamuğa 'Feromon Tuzak'lı önlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Harran ilçesinde Harran İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından pamuk bitkisine zarar veren yeşil kurt ve dikenli kurda karşı önleyici tedbir almak amacı ile Feromon tuzaklar kuruldu.

Bu kapsamda; pamuk üretiminde ürün kaybına neden olan yeşil kurt ve dikenli kurdun çıkış dönemi ve popülasyon yoğunluğunu tespit etmek amacıyla; Harran ilçesine bağlı Uluağaç köyündeki ikamet eden Halil Akmeşe adlı çiftçinin pamuk tarlasına iki adet 60 metre mesafeli ‘Feromon Tuzak’ kuruldu.

Pamuk tarlalarındaki zararlı böcekler üzerine çalışma yapan Harran İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğüde görevli ziraat mühendisleri yaptığı açıklamada; kurulan Feromon tuzaklarının yeşil kurt ve pamuk dikenli kurdun pamuk üretimindeki zararlı olma seviyesinin ölçümünde kullanıldığını söyledi.

Yapılan bu uygulamayla zararlı böcekler ile yararlı böceklerin ayırt edildiğini belirten yetkililer, bu ölçümler sonrasında alınan sonuçlara göre tarım danışmanlarının ve çiftçilerin tarlalarında ilaçlama yapılıp yapılmaması hakkında fikir sahibi olacaklarını açıkladılar. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir