• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
Bingöl'de "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilkokul 3’ncü ve 4’ncü sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında bir etkinlik düzenledi.

Yapılan programa İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü V. Nurettin Kıyas, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hakan İnci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü V. Nurettin Kıyas, “Yapılan etkinlikler çerçevesinde çocuklarımız tarım ve hayvancılığı yakından tanıyarak, sektör hakkında daha geniş bilgi sahibi olacaktır. Yaptıkları uygulamalı eğitimler ve teknik geziler sayesinde, yedikleri gıdaların ve çevrelerindeki birçok şeyin daha bilinçli olarak farkına varacaklardır. Bu proje sayesinde çocuklarımız, geleceğe daha iyi hazırlanma fırsatı bulacak ve ellerindeki değerlerin kıymetini anlamış olacaktır.”  dedi.

İl Müdürlüğü yerleşke alanında başlatılan etkinlik ile ilgili bilgi veren Kıyas, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu Merkez Kültür mahallesinde bulunan İMKB Sarayiçi İlkokulu 3’ncü ve 4’ncü sınıf öğrencilerinden 20 kişilik gurubu sırasıyla Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi uygulama meyve-sebze bahçesi ile çeşitli işletmelere götürüp bilgi aktardıklarını ifade etti.

Düzenlenen etkinlik sayesinde çocukların tarım ve hayvancılığı yakından tanıyarak, sektör hakkında daha geniş bilgi sahibi olmalarının sağlandığını söyleyen Kıyas, “Şenlik havası içerisinde yapılan etkinlikte çocuklara kitap ve çeşitli hediyelerin dağıtımı yapılarak, mutlu bir şekilde etkinlik sona erdirilmiştir.” dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir