• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
DİKA Cudi Dağına temsili Nuh'un Gemisini yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) tarafından hazırlanan bir proje ile Hazreti Nuh’un gemisini kalıntılarının bulunduğu rivayet edilen Cudi Dağı’na Nuh Tufanını simgeleyen büyük bir gem yapılacağı bildirildi.

Çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamında ilin turizm potansiyelini açığa çıkartmak için harekete geçen DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi’nce daha önce güvenlik gerekçesiyle açıklanmayan ancak çeşitli kesimlerce bilimsel araştırmalara açılması talebinde bulunulan Cudi Dağı’nın yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması için proje hazırlandı.

DİKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday yaptığı açıklamada amaçlarının Şırnak ilin turizme yönelik değerlerini görünür kılmak, mevcut kültürel ve tarihi varlıklarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için yeni arayışlara girdiklerini, bu kapsamda Hazreti Nuh’un Gemisini kalıntılarının bulunduğu rivayet edilen Cudi Dağı’na büyük bir gemi yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Yaptıkları proje ile ilgili bilgi veren Buğday ‘’Şırnak Cudi Dağı üzerinde 2 dönüm alanda Nuh Tufanını simgeleyen büyük bir gemi yapmayı hedefliyoruz.Bu devasa gemi çevre illerden,tarihi İpek Yolundan, Irak’ın kuzeyinden ve uzaydan dahi görünebilecek şekilde tasarlanacak.Işıklandırmasıyla göz kamaştıracak’’diye konuştu.

Buğday, projeyi geminin Cudi Dağı’na oturduğu bölge olarak bilinen ‘’Sefine’’bölgesinde inşa etmeyi düşündüklerini dikkat çekerek, bu bölgenin GAP turlarında bir destinasyon noktası olabileceğini belirtti.

İçerisinde hayvan maketleri yerleştirecek geminin ahşap görünümünde tasarlanacağını dikkat çeken Buğday, ‘’Tasarlamamız insanların buraya teleferikle çıkabilme aşamalarının olmasıdır. Burada hediyelik eşya satılan ve içerisinde aşure ikramı olan bölümler yapmayı planlıyoruz. Hazırladığımız projeyi kısa zamanda hayata geçireceğiz. Böylece çözüm sürecinden önce silahların konuşulduğu Cudi Dağı’nı artık herkes ziyaret etmek ve bu gemiyi görmek isteyecek’’ dedi (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir