• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Mazlum-Der Van Şubesi'nden uyuşturucu açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mazlum-Der Van Şube Başkanı hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili Fegiye Teyran Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi. Yapılan basın açıklamasına birçok sivil toplum örgütü de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, bir tv programında uyuşturcu kullanımı hakkında yaptığı açıklamadan dolayı Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

“Uyuşturucu baronları geleceğimiz olan gençliğimizin kanından besleniyor”

“Uyuşturucunun dünya genelinde 320 milyar dolarlık bir pazara sahip olduğu düşünüldüğünde, bu tehlikenin ne kadar çok boyutlu olduğu daha iyi anlaşılır” diyen Aslan, “Uyuşturucu baronlarının geleceğimiz olan gençliğimizin kanından beslenerek zenginleştiği bir perspektifte, daha fazla kazanmak hırsı, Van’ı da bu pazara dâhil etmiş ve bunun neticesinde gençlerimiz daha küçük yaştan itibaren bu zehir tuzağına çekilmiştir. Mazlum-Der olarak bu tehlikeyi görmüş, yetkililerin etkin bir mücadele içerisinde olması için kamoyunu duyarlılığa davet etmeyi uygun görmüştük. Demeçlerimizle, tehlikenin hassasiyetine dikkat çekiyor, ailelerin çocuklarını ateşten korur gibi, uyuşturucu illetinden koruması gerektiğini, yarınımız olan gençlerimizin de bu anlamda dikkatli olması ve hayatlarını karartmaması gerektiğini vurguluyorduk.” İfadelerini kullandı.

“Herkes görevini yapsın!” çağrılarının yerini bulmadığını söyleyen Aslan, “İnsan Hakları Kuruluşu olarak, toplumsal duyarlılık oluşturmak ve bu sahada görevlerini yapmaları gereken birimleri de uyarmak maksadıyla yaptığımız açıklamalarımızda, olaydan rahatsız olan belli bir azınlığın dışında halkın geniş kesimlerinin bize destek vermesi, durduğumuz yerin meşruluğunu göstermesi açısından önemlidir. Bu açıklamalarımızdan sadece uyuşturucu baronları ve onların rahat hareket etmeleri karşısında sorumluluklarını yerine getirmeyenler rahatsız olurlar. “Herkes görevini yapsın!” çağrımız yerini bulmamış, kendisini öteki gören yetkililer toplumun sorunları karşısında yaptığımız çağrıya, yargı yoluyla baskı oluşturarak bizi susturmaya çalışmışlardır.” diye konuştu.

Aslan son olarak, “Uyuşturucu konusunda yaptığımız çalışmaları yargı baskısı yoluyla engellemek ve cezalandırmak, uyuşturucu karşısında toplumu savunmak zorunda olan kurumların fiili olmamalıdır ve ne yazık ki gerçeklik aksi yöndedir. İçinde yaşadığımız toplumu, tüm dünya tarafından onaylanmış olan bir tehdide karşı uyarıyoruz ve bu uyarının sonucunda söz konusu tehditle mücadele etmesi gereken kurumların yargı aracılığıyla gerçekleştirdiği bir cezalandırma ve yıldırma ile karşılaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir