• DOLAR 32.488
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2478.533
  • ...
`Sağlıklı nesil için çocuklarınızı camilere gönderin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 23 Haziran Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları ile ilgili anne ve babalara tavsiyelerde bulunan âlimler, çocukları Allah`ın rızasına uygun bir şekilde yetiştirmek gerektiğine dikkat çekti.

“Çocukları İslam ahlakıyla ahlaklandırmak gerekiyor”

Okulların tatil olduğunu ve öğrencilerin yaz tatiline başladığını hatırlatan İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur, “Müslümanlar olarak şunu çok iyi bilmemiz gerekir ki, çocuklarımız bizim en değerli sermayemizdir. Sermayemize sahip çıkmak ve en güzel şekilde değerlendirmek gerekiyor. Çocuklar Allah’ın bize bir emaneti ve nimetidir. Nimetin şükrünü eda etmemiz gerekiyor ki, nimetin şükrü nimeti verenin rızasına uygun şekilde onda tasarruf etmektir. Çocuklarımızı Allah`ın rızasına uygun bir şekilde yetiştirmemiz gerekir. Onlar birer emanettir, emanete riayet etmek, korumak ve en güzel şekilde onu muhafaza etmek gerekiyor. Aksi halde emanete ihanet etmiş oluruz. Bu emaneti de hiç şüphesiz İslam’ın ön gördüğü şekilde onları yetiştirmek ve İslam ahlakıyla ahlaklandırmak gerekiyor.” dedi.

“Çocuklarımızı Kur’anla ve İslamla büyütmeliyiz”

Çocuklarını İslam ahlakıyla ahlaklandırmakdaki görevin başta anne ve babalara düştüğünü söyleyen Teyfur, “Bir anne ve baba evladını Allah’ın aşkıyla, Resulün aşkıyla ve İslami ahlakla onu büyütmeye çalışması gerekir. Aksi halde çocuklarımız şeytana birer yem olur. Bunun ıstırabını hem dünya ve hem de ahirette çekeriz. Onun mutlak biler bu yaz tatilini fırsat bilerek evlatlarımızı Kur’an-a yönlendirmeliyiz. Kur’an-ı onlara sevdirmeliyiz ve mutlaka bu noktada nasiplerini almalarına vesile olmalıyız. Okul başlarken anne ve babalar bir heyecanla çocuklarını okula götürürler. Tüm bunları çocuklarının birkaç günlük dünyada bir meslek sahibi olmaları için yaparlar. Aynı heyecanı hatta daha büyük bir heyecanla çocuklarımızın ellerinden tutup onları camiye, Kur’an kursunu yönlendirmeli ve onları Kur’an-la İslam’la büyütmeliyiz.” diye konuştu.

“Ancak İslam çocuklarımızı erdemli yapar”

Gerçek huzur dolu bir yaşamın İslam’da olduğunu vurgulayan Teyfur, “Ancak İslam çocuklarımızı ahlaklı, erdemli, terbiyeli bir insan haline getirecek. Onları sağlam bir kişilik sahibi yapacak ve ahirette de ebedi bir kurtuluşa götürecektir. Onun için biz anne ve babalar bu noktada Kur’an, sünnet, İslam öğrenimi için çocuklarımızı mutlaka camilere gitmelerine teşvik etmeli ve yönlendirmeliyiz. Aksi halde yolda bekleyen İslami akidemizi, İslami hayatımızı, nesillerimizi ifsat etmeye çalışan binlerce şeytan var. Başıboşluk ve gaflet anlarımızda bize saldırmayı bekleyen binlerce şeytan pusuda bekliyor. Çocuklarımızı Kur’an-a ve Resulullah’ın önderliğine yönlendirmezsek birileri çocuklarımızı kendi heba ve heveslerine göre yönlendirecek ve bu çocukları başımıza bela edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımıza Allah’ı, Resulünü, Kur’an-ı, sünneti ve İslam’ı anlatalım”

Konuşmasının devamında Teyfur, şunları kaydetti: “Bizler evlatlarımıza Allah’ı, Resulünü ve cennet yolunu göstermezsek bu evlatlarımız daha bu dünyada başımıza bela olacak. Onun için bizler anne ve babalar olarak görevimizi, sorumluluğumuzu yerine getirmek için, hem bu dünyada ve hem de ahirette güzel bir hayat yaşamak için muhakkak kız erkek demeden Allah’ı, Resulünü, Kur’an-ı, sünneti, İslam’ı anlatalım, öğretelim. Onları Kur’an-ı hayata yönlendirelim. Bu yaz tatili bizim için bir fırsattır. Mutlaka çocuklarımızı camiye, Kur’an kursuna gönderelim.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir