• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
Cezaevinde 'Hasret' temalı deneme yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Bingöl M Tipi Cezaevinde ‘Hasret’ temalı şiir, mektup, öykü, hikâye, deneme yarışması ve ödül töreni düzenledi.

Yarışmaya değişik türlerden 44 edebi eser katılırken, İl Halk Kütüphanesi tarafından oluşturulan jüri ilk altıya giren yarışmacıları ödüllendirdi.

Ödül töreninde kitap okuma ve kütüphanelerin önemini anlatan bir konuşma yapan Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürü M. İnan İşlek,“Ülkemizde gerek kitap okuma alışkanlığı gerekse bilgilenme süreci açısından istenilen düzeyde olmadığımız bilinmektedir. Duygusal ve içedönük yapımızı aşmak, düşünce dünyamızı geliştirmek, mantıklı düşünmek ve entelektüel altyapımızı genişletmek ve bilgi toplumuna geçişte bilgi kaynaklarından ve kütüphanelerden asgari düzeyde yararlanmak gerekmektedir. Bu bağlamda bilgi merkezleri bu rolü üstlenmeleri gerekmektedir.”ifadelerini kullandı.

Programın amacının kütüphanelerin, ülkenin ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmasındaki önemini, anlamını ve etkinliğini belirtmek olduğunu belirten İşlek, “Amacımız bu sayede halkın kütüphanelerden daha çok istifade etmelerini sağlamaktır. Halkın her gurubuna bilgi erişim ihtiyacını karşılayan halk kütüphaneleri toplumun dezavantajlı guruplarını da bilgiye erişim ihtiyacını karşılamak ve okuma alışkanlığı edindirme misyonuna sahip kurumlardır.”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir