• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...

BURSA - Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu konuşmasında Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan hava alanına ulaşım sorununa değindi. Karaloğlu,“Bursa’dan Sabiha Gökçen’e ulaşım var ama Bursa’dan Yenişehir’e ulaşımımız yok.”diyerek söz konusu ulaşım sorunun çözmek zorunda olduklarını söyledi.


Bursa’nın ulaşılabilirliğini, erişebilirliğini güçlendirmelerini gerektiğini söyleyen Karaloğlu, “Bunun en kestirme yolu da hava alanı, hava yolu. Bursa’nın bir havaalanı var ve bunun da çok edebiyatı var. Yani her birinize dokunsam günlerce Yenişehir havaalanıyla ilgili konuşabilirsiniz. Yenişehir Havaalanı’nın niye çalışmadığını aslında herkes iyi biliyor. Ama yapmamız gereken şeyi maalesef yapmamışız, halen daha yapmıyoruz. Yenişehir Havaalanı bugünkü erişim imkânıyla, ulaşım imkânıyla çalışmaz.”şeklinde konuştu.

 

“Ulaşım sorunu çözülmeli”
Karaloğlu açıklamasını sürdürdü: “Eğer havaalanından uçmak isteyen insanlar Bursa ve çevresinden havaalanına ulaşamıyorsa, hava alanına gelen insanlar uçaktan indikten sonra evine gidecek araç bulamıyorsa bu havaalanı çalışmaz. O zaman öncelikle havaalanının erişimini çözmemiz lazım. Bursa’dan Sabiha Gökçen Havaalanına yolcu taşıyan firmalar var direkt. Özel sektör yapıyor bunu. Sabiha Gökçen’den Anadolu’nun herhangi bir noktasına uçmak isteyen insanlar o araçlara biniyorlar havaalanına gidiyorlar ve uçuyorlar. Kimse de şikâyet etmiyor. Bursa’dan Sabiha Gökçen’e ulaşım var. Ama Bursa’dan Yenişehir’e ulaşımımız yok. İnegöl’den, Mustafa Kemal Paşa’dan, Karacabey’den, Balıkesir’den, Eskişehir’den, Kütahya’dan, Bilecik’ten yok. Bunu çözmek durumundayız.”



“Havaalanı ne kadar mükemmel olursa olsun yolcuyu oraya götürmezseniz bu iş olmaz”

Özel sektöre çalışma yaptırdığını dile getiren Karaloğlu, “Onun raporlarını size vereyim. Şu anda Sabiha Gökçen Havaalanı’na, İzmir’den, Bursa’dan taşımacılık yapan firmayı çağırdım 7 alternatif hat oluşturdular ve bu hatlarda kaç paraya yolcuyu taşıyacaklarına kadar kilometreleriyle beraber 7 hattı çalıştılar getirdiler. Ukome’den karar alıp onlara yetki vereceğiz ve onları denetleyeceğiz. Bunu sağlamazsak Havaalanı ne kadar mükemmel olursa olsun yolcuyu oraya götürmezseniz uçağa müşteriyi taşımazsanız bu iş olmaz.”diye konuştu.


Borajet Ticaret Başkanı Onur Akgül ise, “ Bursa bizim için bir cennet. Tarih, turizm, sanayi potansiyeli var. ‘Ayağını yorganına göre uzat’ felsefesi ile yetiştik ama biz ayağımızı yorgandan dışarı risk alarak uzatıyoruz. Taşın altına elimizi koyduk. Sayın Valimizin destekleri ile artık geri dönmeyeceğiz” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)