• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Yükselen kumaş fiyatları terzileri zor durumda bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Kumaş fiyatlarının son 6 ay içerisinde Dolara endeksli artış göstermesi, terzileri zor durumda bıraktı. Terziler,  kumaştaki fiyat artışının elbiseye yansımasının, hem kendilerini hem müşteriyi zor durumda bıraktığından  yakındı.  

35 yıldır terzicilik yaptığını ve işinden de memnun olduğunu belirten Abit Gergin, mesleğinin sıkıntılarını şöyle anlattı: “Kumaş  zam yedi. Takım elbisede son 6 ayda yüzde 25 zam yapmak zorunda kaldık. Kumaş dolara endeksli olarak yükselip alçaldığı için, biz de kumaştaki fiyat artışını mecburen diktiğimiz elbiseye yansıtıyoruz. Böyle olunca da, zaman zaman müşterinin tepkisiyle karşı karşıya geliyoru.z’’ dedi.

Meslek hayatının giderek sıkıntılı olmaya başladığını vurgulayan Gergin, “Bütün sıkıntılarımıza rağmen İşimizi seviyoruz. İşimizin en sıkıntılı olan yönlerinden biri de işçi bulmaktır. Nedenini bilmiyoruz ama, kimse gelip terzicilik yapmıyor. Bir diğer sıkıntılarımızdan biri de, ödemelerimizi yapmakta zorlanıyoruz. Bunun nedeni ise hem veresiye iş yaptığımızdan, hem de kumaştaki fiyat artışlarıdır.

Burada herkes birbirini tanır ve mecburen veresiye çalışıyoruz. Çalışınca da, para zamanında gelmediğinde ödemeler konusunda zor durumda kalıyoruz. Bugüne kadar bu şekilde geldik, fakat bazen karşılaştığımız bazı sıkıntılar, bizleri çok zor durumda bırakıyor’’ şeklinde konuştu.

El emeği ile ekmeğini kazanmaya çalışan tüm terzilerin durumlarının aynı olduğunu ifade eden Gergin, halkın el emeğine karşı duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir