• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Barzani Kürt konferansını iptal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önümüzdeki ay Kuzey Irak’ın Erbil kentinde yapılması planlanan Kürt konferansını iptal edildiği bildirildi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, PKK’nın saldırıları ve Diyarbakır’da yapılan ön toplantıya tepki olarak konferansı iptal etti.

Barzani’nin “Bu şartlarda konferans yapılamaz, barış konuşulamaz” dediği öğrenildi.

Konferansın iptal edildiğini Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani açıkladı. Talabani, PKK’nın tavrını eleştirerek, BDP’nin Meclis’e girmesi gerektiğini de söyledi.

KÜRT SİYASETÇİLER ÜZGÜN

Barzani’nin kararını, Diyarbakır’daki konferans sırasında öğrenen HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, bu tutumun üzücü ve negatif olduğunu söyledi.

Bozyel, “Kürdistan Konferansı” toplama kararı alınmasının bütün Kürtlerde heyecan uyandırdığını, özgürlük ve çözüm umudunu güçlendirdiğini belirtirken, “Olumsuz gelişmelere rağmen, böyle bir konferans toplama çabaları terk edilmemelidir” diye konuştu.

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ise “Kürt yöneticiler en doğrusunu ben bilirim dememeli. Halka doğru bir önderlik yapmalıyız” dedi.

‘İPTAL DEĞİL, ERTELEME’

Konuyla ilgili olarak Mesud Barzani’nin Başkanlık Ofisi’nden herhangi bir açıklama gelmedi.

Erbil’deki Barzani’ye yakın Kürt kaynakları ise bütünüyle bir iptalin söz konusu olmadığını, şartların uygun olmamasından kaynaklı bir ertelemeden söz edilebileceğini ifade ettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir