• DOLAR 32.452
  • EURO 34.507
  • ALTIN 2471.808
  • ...
Bedii`den Mahkemeye Sert Tepki: Sonunuz Yakındır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamuoyunda "Rabia operasyonları" olarak adlandırılan ve Bedii`nin de aralarında bulunduğu 51 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Bedii, Kahire`deki Tora Polis Akademisi`nde gerçekleştirilen duruşmada, Mısır halkının, darbe sürecine karşı verdiği direnişle, "sahtekar ve hainlere" dünyanın gözü önünde ders verdiğini ifade ederek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Özgürlük uğruna canları ve kanlarını feda eden" Mısırlıların, onurlu olduğunu vurgulayan Bedii, "Özgürlüğünüzden sakın vazgeçmeyin. Kibirli her zalimin bir sonu vardır. Son da yakındır" dedi.

Bedii`nin daha sonra "Allah`ın izniyle kurtuluşa ereceğiz, karanlıktan çıkıp, yaşamın nimetinden faydalanacağız", "En büyük temennim Rabbimin beni cennete almasıdır" şeklindeki marşın sözlerini mırıldandığı duyuldu.

"Sanık babanın talebi"

İhvan`ın önde gelen isimlerinden Salah Sultan da savunmasında, tutuklular arasında bulunan oğlu Muhammed`in sağlığından duyduğu endişeyi dile getirerek, "Oğlum, sağlık durumunun iyi olmaması nedeniyle bugünkü duruşmaya katılamadı. Kendisi 140 gündür açlık grevinde. Mahkeme heyetinden Muhammed`in kritik sağlık durumunu gözönüne alarak, bugünkü duruşmaya katılamamasını mazur görmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Sultan, oğlunun sağlık durumunun gözle görülür şekilde kötüleştiğini ifade ederek, tedavisi için hastaneye sevkini istedi.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır`ın oğlu Saad Şatır ise babasının mallarına el konulduğunu hatırlatarak, "Şatır ailesi, bu tür icraatlardan etkilenmez. Bunu, vatan uğruna feda edilenlerin bir parçası olarak addediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tutuklulardan gazeteci Hani Salahaddin de daha önce el-Yavm es-Sa`bi gazetesinde haber editörlüğünün yanı sıra "liberal basın kuruluşları"nda çalıştığını ve kendisinin de liberal görüşlü olduğunu vurgulayarak, "Bana yöneltilen suçlamaların arkasında ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Salahaddin, gazeteciler sendikasından serbest bırakılması için gerekli girişimde bulunmalarını talep etti.

"Tutukluların namaz kılması engelleniyor"

Gazeteci Ahmed Sebi ise kendisine yöneltilen iddiaların hiçbir delile dayanmadığını savundu. İhvan`ın basın sözcüsü Ahmed Arif de Akreb Cezaevi`ndeki tutukluların işkenceye, hücre hapsine maruz kaldıklarını ayrıca namaz kılmaları ve ziyaretçileriyle görüşmelerinin engellendiğini iddia etti.

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, avukatların talebi üzerine duruşmanın 23 Haziran`a ertelenmesine karar verdi.

Muhammed Bedii ile 50 tutuklu hakkında 14 Ağustos`ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında "ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumlarına ve özel kuruluşlar ile kiliseye saldırı planı hazırlama" gibi suçlamalarla dava açılmıştı.

"Rabia Operasyonları Birimi" davasında Bedii`nin yanı sıra İhvan Rehberlik Konseyi Başkan yardımcıları Şatır ve Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Muhammed Saad Ketatni, HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve İhvan eski Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif ile eski Gençlik Bakanı Usame Yasin gibi isimler yargılanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir