• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şiddetin önlenmesi için yasal düzenleme yeterli değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına şiddet nasıl önlenebilir toplantısı Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya vali yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Şanlıurfa Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi Müdürü Arzu Balkan ve komisyon üyeleri katıldı.

Kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi pek çok konu ele alındı.

Toplantıda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, “Kadına yönelik şiddet fiziksel olarak görülebileceği gibi ekonomik, sosyal, psikolojik olarak da görülebilmektedir. Suçun sebep olduğu toplumsal yara; toplumun temel yapı taşı olan ailenin içinde başlayan bu hasar, korku ve güvensizlik ortamı telafisi güç travmalara yol açmaktadır. Dolayısıyla konu ile alakalı güvenlik hizmetlerinin kalitesi ve vatandaşların bu hizmetlerden ne kadar memnun oldukları hususu büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Ülkemizde son yıllarda şiddete maruz kalan kadınlara sunulan hizmetin niteliğinin değişmesi için çok önemli düzenlemeler yapıldığını belirten Demirkol, “Yasal açıdan koruyucu ve önleyici düzenlemelerin yapıldığını, kadına yönelik şiddet konusunda yaptırım gücü olan uluslararası sözleşme niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi'nin de ilk defa Türkiye tarafından imzalandığını biliyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen kadına yönelik şiddetin önlenmesi için sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını görüyoruz. Hiç şüphesiz bu konuda; kadın ve erkeğin eğitilmesi, toplumda sevgi, saygı, şefkat ve insan odaklı bir kültürün yerleşmesi hayati önem taşımaktadır” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir