• DOLAR 32.55
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2423.733
  • ...
Dünya `Filistin tanınsın` diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC`nin 19 ülkede yaptığı ankete katılanların yüzde 49`u, ülkelerinin Filistin`i BM`de devlet olarak tanıması gerektiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 21`i Filistin`in tanınmasına karşı çıkarken, yüzde 11`lik bir kesim ülkelerinin çekimser kalması gerektiği yönünde görüş bildirdi, yüzde 19 ise "fikrim yok" dedi.

ABD`lilerin yüzde 45`i Filistin`in tanınmasını isterken, yüzde 36`sı buna karşı çıktı. Türkiye`nin de aralarında bulunduğu Müslüman ülkelerden Filistin`e en yüksek destek Mısır`dan geldi. Mısırlılar`ın yüzde 90`ı Filistin`e destek verirken, Türkler`in yüzde 60`ı Filistin`in tanınmasını istedi.

Çin, Fransa, Almanya ve İngiltere`de ankete katılanların çoğunluğu da Filistin`e destek verdi.

ABD yönetimi, New York`taki BM toplantıları sırasında tam üyelik başvurusu yapmaya hazırlanan Filistin`in müracaatını veto edeceğini duyurmuştu. Filistin yönetimi, Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi de dahil olmak üzere 1967 sınırları temelinde bir uluslararası tanınma istiyor. Ancak Israil ve ABD, bir Filistin devletinin sadece doğrudan müzakerelerle mümkün olabileceğini savunuyor.

israil ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri geçen yıl kesilmişti


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir