• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Direniş Örgütlerinden Siyonist israil`e Tehdit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üç Yahudi yerleşimcinin Batı Şeria`da kaçırıldığı gerekçesiyle bazı şehirlere saldırılarda başlatan İsrail yönetimine Filistin`de faaliyet gösteren grupların askeri kanatlarından uyarı geldi.

Yapılan ortak basın açıklamasında "israil`in Filistin halkına yönelik suçlarına karşılık verilecek" denildi.

Gruplar adına bildiriyi okuyan Halk Direniş Komitesi`nin silahlı kanadı Nasır Selahaddin Tugayları sözcüsü Ebu Macid, "Siyonist liderlerin halkımıza ve direnişimize yönelik tehditleri bizi yıldırmayacak, bocalatmayacak aksine işgalcilerle mücadele için çatışmaya hazırlanmamıza sevk edecek" dedi.

"Direniş gruplarının siyonistlerin Batı Şeria`daki terör saldırılarına seyirci kalmayacaklarını" ifade eden Macid, "israil`in işlediği suçlara karşılık vereceğiz. Halkımız da bir sıkıntılarımız ve acılarımız da" diye konuştu.

Ortak bildiriye, Halk Direniş Komitesi`nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, Hamas hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Fetih`in askeri kanadı Aksa Şehitleri Tugayları, El-Ahrar hareketinin silahlı kolu Ensar Tugayları, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi`nin (FHKC) askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi`nin (FDKC) silahlı kolu Milli Direniş Tugayları, Humatu`l-Aksa, Seyfu`l-İslam ve Milli Yıldırım Tugayları imza attı.

israil yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria`daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu savunmuştu.

Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Ordu birlikleri de Batı Şeria`da evlere baskın düzenleyip, arasında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişiyi gözaltına almıştı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir