• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Hizbullah`tan  dosyası onanan şahıs cezaevine gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 90 yıllarda camide Kuran-ı Kerim dersi verdiği esnada gözaltına alınarak, işkence sürecinden geçirildikten sonra, düzmece iddialarla hazırlanan fezlekelerle  sevk edildiği mahkemede,  Hizbullah cemaati üyeliğinden tutuksuz yargılanan Haneş Akın,  20 yıl aradan sonra Yargıtay tarafından cezası onanınca, polislerce  yakalanıp cezaevine gönderildi.

Bu duruma tepki gösteren abisi Ferhan Akın, “ Özellikle hükümet tarafından 28 Şubat mağdurlarına iadei itibar verilip, görevlerine tekrar dönmeleri sağlanırken, İslami davadan yargılanan kardeşimin dosyasının onanıp kendisine 6 yıl 3 ay ceza verilmesi ’Hükümetin sürekli dillendirdiği paralel yapının, hala iş başında mı?’ sorularını  akla getiriyor.” Şeklinde tepki gösterdi.

“Kardeşimin tek suçu camide Kuran dersi vermek”

Derin güçlerin 90’lı  yıllarda camide yakaladıkları kişileri yaka paça göz altına alıp,  düzmece iddialarla hazırladıkları fezlekelerle  sevk edildikleri  eşgüdümlü yargıçlar     tarafından  cezaevine gönderildiklerine  dikkat çeken, Akın, “Kardeşim 90’lı yıllarda camide çocuklara Kuran-ı Kerim dersi veriyordu. O zamanın derin güçleri yada derin yapıları tarafından kardeşim aranmaya başlandı. O tarihlerde kimi camilerde görürlerse, yaka paça gözaltına alıp cezaevine gönderiyorlardı. Kardeşim de arandığını anlayınca Kızıltepe’yi terk etti. Daha sonra kardeşim İstanbul’da gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sonradan kardeşim Kızıltepe’ye yerleşti. 2010 yılında derin güçler tekrar onu gözaltına alıp, Hizbullah cemaati aktif üyeliğinden cezaevine gönderdi. 3 ay sonra Diyarbakır 3. ağır ceza mahkemesinde yargılanan kardeşim, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Herkes tarafından 90’lı  yıllarda derin devletin Güneydoğuda estirdiği terörü ve birçok muhafazakâr insanın suçsuz yere yakalandığı ve yıllarca cezaevinde kaldığı biliniyor. Özellikle hükümetin 28 Şubat mağdurlarını  aklayıp   görevlerine  iade ederken,Yargıtay’ın böyle bir zamanda, İslami davadan yargılanan kardeşimin dosyasını onaması  ve aktif üyelikten 6 yıl 3 ay gibi bir ceza vermesi aklımıza bazı soru işaretlerini getiriyor. Acaba hükümetin sürekli dilendirdiği paralel yapı hala iş başındamı? Çünkü kardeşime verilen ceza 20 yıl öncesini kapsıyor.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir